На вимогу часу: роботодавці долучаються до організації навчального процесу

16 вересня 2021 року

 Навчання в магістратурі завершується написанням магістерської роботи, і однією з вимог до захисту якої є написання наукової статті, або тез доповіді для участі у науково-практичній конференції. У нас, студентів, завжди виникає проблема з формулюванням предмету, об’єкту, мети, завдання дослідження, які, здавалося б, непотрібно виписувати на самому початку написання магістерської роботи. Тому питання «Як правильно визначити, що є об’єктом дослідження, а що предметом?»; «Мета і завдання дослідження – що з цього є загальною, а що конкретною ціллю?» найбільш часто задаються нами.

Саме з правильними визначеннями категоріального апарату наукового дослідження сьогодні знайомила нас, магістрів 1 року навчання факультету аграрного менеджменту, член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор Лідія Василівна Шинкарук, фахівець з великим досвідом організації і проведення наукових досліджень. Під час лекційного заняття з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень з основами інтелектуальної власності»Лідія Василівна разом із висвітленням теоретичних засад науково-дослідної діяльності студентів, надавала методичні рекомендації щодо виконання конкретних видів наукових, навчально-дослідних та інших робіт. Ми прийняли активну участь у роботі: на конкретних прикладах будували дерева цілей і проблем, визначалися з правильними твердженнями понять. Очевидно, що ніякі книжки або інтернет-джерела не можуть замінити безпосереднього спілкування наукових дослідників зі студентами.

 

До обговорення долучився і генеральний директор ІМК, член Ради роботодавців факультету аграрного менеджменту Алекс Ліссітса, який був присутній на занятті.

Ми усвідомлюємо, що успішність нашої майбутньої кар’єри залежить від навику креативно підходити до вирішення проблеми, завдання, знаходити нестандартні рішення, що ми і намагалися реалізувати, вирішуючи конкретні завдання із кейсів та обговорюючи майбутні магістерські роботи.

Також для нас, студентів, зрозуміло, що метою вивчення дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень з основами інтелектуальної власності» є не тільки досягнення студентами вагомих результатів у науково-дослідній роботі, а й формування у нас умінь аналізувати наукову літературу, вміти якісно висвітлювати результати своїх досліджень на науково-практичних семінарах, конференціях, конкурсах, у курсових, магістерських та інших роботах. В підтвердження цього, ми, як молоді дослідники, вже почали готувати тези доповідей для участі у листопаді 2021 року в роботі V Міжнародної науково-практичної конференції «Інклюзивний розвиток національної економіки: глобальні тенденції, можливості України та роль агропродовольчого сектора», організатором якої є кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту.

Тарас Романишин,
магістр 1 року навчання УІДтаМП

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook