Співпраця кафедри технологій виробництва молока та м’яса і ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» у підготовці студентів з переробки молочної сировини і виробництва молокопродуктів

9 вересня 2021, 10:53
смт Немішаєво

Важливим елементом підготовки магістрів за спеціальністю технологія виробництва і переробки продукції тваринництва є отримання знань і навичок з переробки молока та виготовлення молочних продуктів. Викладачі кафедри технологій виробництва молока та м’яса використовують усі доступні ресурси для забезпечення якісної підготовки студентів, зокрема проводять заняття в кафедральній лабораторії «Якості молока і молочних продуктів» та організовують екскурсії на виробничі підприємства. Восьмого вересня 2021 року, в рамках проведення занять з дисципліни «Переробка продукції тваринного походження» студенти ОС «Магістр» разом із доцентом кафедри технологій виробництва молока та м’яса Тетяною Антонюк завітали до ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України», в якому працює цілісний комплекс з виробництва молочної сировини та її переробки в молочні продукти. При коледжі функціонує молочно-товарна ферма, яка постачає молоко, а у відділенні «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» працює навчально-виробнича лабораторія «Технології молока і молочних продуктів» укомплектована обладнанням для визначення якості молока і молочної продукції, сироварнями-пастеризаторами на 50 і 300 кг молока, сепаратором, маслобійкою, камерами зберігання готової продукції тощо. Це за жорсткого дотримання санітарно-гігієнічних норм дозволяє виробляти ряд крафтових молочних продуктів з відмінними смаковими властивостями.

Студентів зустрів завідувач відділенням ТВППТ Олександр Петрович Вергелес, який провів екскурсію та розказав про історію створення коледжу. Після цього були лабораторні заняття, під час яких визначили якість молока-сировини за шістьма показниками на сучасному ультразвуковому аналізаторі та під керівництвом Олександра Вергелеса та Тетяни Антонюк студенти виготовили вершкове масло та сир кисломолочний і продегустували отриману продукцію.

Приємно відзначити, що в ході занять магістранти жваво цікавилися технологічним процесом виробництва молочних продуктів, обладнанням та інноваційними тенденціями галузі, задавали чимало питань, на які вони отримували фахові та ґрунтовні відповіді. 

Враховуючи особливо цінну інформацію і практичний досвід, який отримали майбутні спеціалісти, хочеться висловити щиру подяку керівництву ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» в особі директора Володимира Ілліча Альохіна та завідувачу відділенням ТВППТ Вергелесу Олександру Петровичу.

 

 

Доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса

Дмитро Носевич


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook