«Університет став для мене другою домівкою» — перше враження від навчання студентки 1 курсу спеціальності «Екологія»

13 вересня 2021 року

   Які враження у Вас від першої зустрічі з НУБіП України?

 Привіт,  мене звати Бровченко Влада. Цього року я стала студенткою Національного Університету біоресурсів і природокористування. Я навчаюсь на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології на спеціальності 101 «Екологія». Влітку, коли я приїхала подавати документи до університету, мене з радістю зустріла приймальна комісія. Враження переповнювали мене, тому що навчатися в такому ВУЗІ було моєю мрією. І от настав перший день,  перша пара "неорганічної хімії", я та мої одногрупники слухали лектора із захватом. Я навіть уявити не могла,  на скільки відповідально потрібно ставитись до кожного предмету. Наступного дня у нас була зустріч з адміністрацією факультету та університету. Нас ознайомили із культурно-просвітницьким життям університету, правилами поведінки та вимогами щодо відвідування навчальних занять. Вже закінчився другий тиждень навчання, і я однозначно можу сказати, що університет став для мене "другою домівкою". Я познайомилась з науково-педагогічним персоналом факультету, самим найкращим наставником групи, знайшла друзів-однодумців. І ще декілька місяців назад, я навіть уявити не могла, що стану студенткою НУБіП України.

   Як відбувалася Ваша перша зустріч з одногрупниками? Чи мали Ви певні хвилювання?

   Для мене - це було великим хвилюванням. По-перше, в школі мене оточували уже знайомі люди, з якими я мала спільні інтереси протягом одинадцяти років навчання, і тому після випуску я мала певні переживання щодо нових знайомств в університеті. По-друге, я дуже хотіла познайомитися із новими креативними людьми, яких очікувала зустріти в університеті. Мені дуже пощастило з одногрупниками, кожен з них – це цікава особистість зі своїм інтелектом та креативністю. Навчаючись уже протягом трьох тижнів, я ще раз пересвідчуюсь, що недаремно зробила вибір – вступивши в НУБіП України. Я вдячна університету за чудових одногрупників, професійних викладачів та активне студентське життя. 

   Чому саме Ви обрали спеціальність «Екологія»?

   Навчаючись у школі, я ще з 10 класу почала обмірковувати на яку саме спеціальність варто зараз вступати. Проаналізувавши актуальність професій та вимоги до них, однозначно вирішила, що саме професія еколога – має стати основним пріоритетом мого вибору. Мій вибір був також обумовлений тим, що я є активним учасником соціальних заходів у Броварському районі Київської області які спрямовані на очищення прилеглих територій, приймаю участь у організації заходів щодо збереження тварин та рослин. Вже рік я намагаюсь не користуватись поліетиленовими пакетами, пластиковими пляшками і іншими предметами, які потребують довгого розкладання. Я хочу для своєї країни «кращого життя», ніж є зараз, не всі люди усвідомлюють проблеми, що пов’язані із охороною довкілля та його збереженням. Я хочу бачити свою «рідну неньку» чистою і цвітучою вже через декілька років, тому хто як не «екологи» в цьому допоможуть?!

   Які Ваші плани на майбутнє під час навчання в університеті? 

  Спочатку я хочу записатися до театрального гуртка, а також стати членом команди університету з волейболу. Загалом, під час навчання прагну навчатися відповідально, приймати участь у різноманітних наукових семінарах та конференціях, і обов’язково – стати фахівцем із збереження навколишнього середовища. 

 

Розмову вела наставник академічної  групи 1 курсу спеціальності «Екологія» 

Віта Строкаль

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook