Пожежна безпека на першому місці: у кампусі тривають навчання з протипожежної безпеки

13 вересня 2021, 9:00
     Цього разу для мешканців гуртожитків №1, 9, 10, 11, які розташовані по вул. Генерала Родімцева провели навчання з організації і проведення заходів цивільного захисту при виникненні пожежі.

     Із вступного слова розпочав зібрання директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський. Він зазначив, що безпека студентів є першочерговим завданням адміністрації Університету. Декілька разів в місяць відділ пожежної безпеки НУБіП України спільно із відповідними структурами перевіряють стан пожежної безпеки в гуртожитках студентського містечка, недоліки одразу усувають, адже іде мова про життя і здоров’я студентів, проте інколи самі студенти наражають себе та оточуючих на небезпеку нехтуючи правилами та заборонами, саме тому такі зібрання є надважливою частиною навчального процесу, аби вкотре нагадати студентам про протипожежну безпеку у гуртожитку.

     Продовжив думку Геннадія Миколайовича, провідний фахівець відділу пожежної безпеки Пасічник Андрій, який вкотре нагадав усім присутнім про основні правила пожежної безпеки. У кожного гуртожитку студентського містечка є в наявності вогнегасники на випадок надзвичайної ситуації. Одним з найкращих є порошковий вогнегасник. Цей вид приладу вважається самим універсальним для гасіння пожеж з різним спектром температур. Заборонено використання порошкового вогнегасника для гасіння проводів під напругою понад 1 кВт. Також не рекомендовано використовувати його в місцях, де порошок призведе в непридатність спецобладнання. Пристрої типу АВСЕ готові погасити самі вибухонебезпечні речовини. В процесі використання завжди важливо пам’ятати, як користуватися порошковим вогнегасником. Тому, Андрій Григорович спільно із студенткою наглядно продемонстрував принцип роботи такого вогнегасника: спочатку потрібно направити насадку на полум’я і витягнути пломбу. Далі натиснути на важіль і приступити до гасіння.

    Завершував зібрання заступник директора студентського містечка Максим Лазаріді, який нагадав усім слухачам мету та основні завдання таких навчань, які проводяться у кожному гуртожитку, кожен студент повинен знати і оперувати вміннями та навичками протипожежної безпеки, адже такі елементарні речі, як правильне користування вогнегасником може врятувати не одне життя!

Бережіть себе та своїх близьких!

Марта Колич,
фахівець студентського містечка

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook