Зустріч з Києвом: студенти I курсу (скорочений термін) факультету землевпорядкування знайомляться зі столичним життям

3 вересня 2021 року

    Першого вересня студенти першого курсу скороченого терміну навчання, які приєднались до великої і дружньої родини землевпорядників, з нагоди отримання студентських квитків, вирішили познайомитися зі столицею, її культурним життям.

    Насамперед відвідали кінотеатр, подивилися фільм «Байконур. Вторгнення», знятий українською групою екстремалів та дослідників Insiders Project. Голосно заявила ця група про себе років 8 назад і за цей час встигли побувати у всіх кутках київського метро та різного роду закинутих і діючих об’єктах, одним з яких є космодром Байконур, з якого стартує в космос приблизно третина усіх космічних ракет. Дослідники пройшли майже 30 кілометрів по пустельній місцевості, усі продукти харчування, воду та апаратуру несли на плечах заради того, щоб побачити ракету-носій Енергія та космічні кораблі Буран, а також старт справної ракети з території космодрому.

    Фільм документальний, він акцентує увагу глядачів на думці, що увесь розвиток космічної промисловості СРСР був спрямований на доставку ядерної зброї до пункту призначення, а не для полегшення життя людей. Як було зазначено у фільмі, «данная ракета может нести на себе 100 тонный космический корабль, или же любой другой груз такой же массы, в том числе и военного назначения”.



Фрагмент із фільму

 

    Після фільму студенти відвідали музей Чорнобиль, де в котрий раз зустрілися з темою негативних наслідків радіаційного забруднення. На інтерактивних стендах чітко показано рухи хмар після аварії на ЧАЕС. Дитячий садочок міста Прип'ять, поблизу якого розташована ЧАЕС, працював у той страшний день.

 

Фото з середини дитячого садочку Прип’яті, 2021 рік


    Глибоке занурення у негатив катастроф не змінить глобальну ситуацію, а от задуматися заставить….
    Під кінець екскурсії студенти прогулялись Контрактовою площею та дійшли до пішохідного мосту. Наступну годину гуляли по березі Дніпра, милувались красою природи і міста.


   

    Різноманітність Києва, суміш вже старих та молодіжних вуличних культур на Подолі вражає, а перегляд фільму вкотре нагадав про важливість критично оцінювати події, історію, минуле і сучасне, щоб жити краще, щоб робити кращою нашу державу!

Євгенія Кривов’яз,
к.е.н., доцент кафедри геодезії та картографії


Владислав Андріянов,
студент першого курсу скороченого терміну навчання

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook