Кафедра тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів підбила підсумки роботи за літній період

1 вересня 2021 року

Напередодні розширеного засідання вченої ради механіко-технологічного факультету відбулося перше засідання кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів в новому навчальному році.

    Завідувачем кафедри В’ячеславом Чубою було доведено до колективу кафедри основні питання організації навчального процесу в осінньому семестрі за змішаною формою навчання в умовах пандемії COVID-19, наголошено на безмовному дотриманні протиепідемічних заходів під час навчальних занять в аудиторіях, обговорено проєкт рішення вченої ради університету «Про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу університету в 2020-2021 навчальному році та завдання на наступний навчальний рік».

 

     На засіданні кафедри було висвітлено результати вступної компанії, проаналізовано результати залучення працівниками кафедри абітурієнтів до нашого університету. Загалом працівниками кафедри залучено понад 20 вступників, які стали студентами шести факультетів. Колектив кафедри обговорив важливість та необхідність проведення якісної профорієнтаційної роботи, яку необхідно розпочинати вже з першого вересня. В процесі активного обговорення намічено стратегію першочергових дій для покращення ефективності залучення майбутніх студентів.

     Хочеться відмітити, що викладачі кафедри під час відпустки не тільки покращували своє здоров’я та емоційний стан, а також продовжували активно виконувати свої посадові обов’язки. Було відзначено активну роботу в приймальній комісії доцента Олексія Соломка та старшого викладача Василя Ачкевича. Також великий об’єм робіт під час вступної компанії виконував заступник декана факультету конструювання та дизайну, доцент кафедри Олег Марус.

 

     Доцент Олександр Лавриненко під час відпустки активно займався тендерними закупівлями обладнання для лабораторії паливно-мастильних матеріалів. Завідувач кафедри Вячеслав Чуба разом із доцентом кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Віктором Ребенком взяли активну участь у «Focus CAMP Ukraine 2021», під час якого на практиці виконали повний цикл польових робіт за допомогою техніки CLAAS.

 

     Окремим пунктом на засіданні кафедри було обговорено питання покращення матеріально-технічної бази, наголошено на необхідності активного залучення представників провідних заводів-виробників тракторів та автомобілів до активної співпраці з кафедрою. Головною задачею кафедри залишається облаштування лабораторій паливної апаратури у навчальному корпусі № 5 та лабораторії паливно-мастильних матеріалів, на оновлення матеріально-технічного забезпечення якої було спрямовано основну частину коштів, наданих керівництвом університету на покращення матеріально-технічною бази механіко-технологічного факультету. В літній період співробітниками кафедрами із залученням студентів, що проходили літню практику, здійснювалося відновлення стендів паливної апаратури. За цей період співробітниками та допоміжним персоналом кафедри було здійснено демонтаж застарілого обладнання, що не використовувалось в навчальному процесі, виконано окремі підготовчо-будівельні роботи.

 

     Авторський колектив співробітників кафедри на чолі з професором Геннадієм Голубом за професійної допомоги та супроводу науково-дослідної частини університету підготував та подав до участі у конкурсі проєктів із виконання наукових досліджень і розробок «Наука для безпеки і сталого розвитку України» проєкт на тему «Розробити механіко-технологічні основи та експериментальні зразки обладнання для виробництва горючих газів із підвищеним вмістом водню для забезпечення енергетичної автономності та екологічної безпечності агроекосистем». Метою конкурсу, організованого Національним фондом досліджень України, є фінансування найкращих наукових проєктів, спрямованих на вирішення актуальних проблем безпеки людини та суспільства в Україні.

      Як підсумок можна відміти, що настрій колективу кафедри дозволяє із оптимізмом приступати до нового навчального року і, незважаючи на обставини викликані світовою пандемією COVID-19, робити все необхідне для підвищення якості освітнього процесу та виконання поставлених перед кафедрою завдань.

 

В’ячеслав Чуба,

в.о. завідувача кафедри тракторів,

автомобілів та біоенергоресурсів

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook