До уваги першокурсників! Як організоване надання медичної допомоги: куди звертатися і що робити?

25 серпня 2021 року

 

    Оздоровчий центр Національного університету біоресурсів і природокористування України і Оперативний штаб з профілактики захворювань на коронавірус та з упередження їх розповсюдження, перш за все, вітають Вас з визначною подією в Вашому житті, з тим, що Ви стали студентами славетного НУБіП України, що, за Вашої старанності, наполегливості та працьовитості, сприятиме Вашому успішному майбутньому, якого ми Вам щиро бажаємо! Одночасно зазначаємо, що своє навчання в університеті Ви розпочинаєте в непростих умовах життєдіяльності всього світу, спричинених пандемією коронавірусу, і що для будь якої людини найціннішим є її здоров'я! Ось якраз, задля спільної безпеки і збереження здоров'я, в складній санітарно - епідемічній ситуації, необхідно дотримуватись певних вимог і рекомендацій, на які щонайперше звертаємо Вашу увагу і будемо продовжувати в подальшому постійну санітарно - профілактичну роботу, як публічну так і на університетському сайті - слідкуйте регулярно за ним!

    НАДВАЖЛИВИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ! Повідомляємо Вам, що на підставі вимог реформи системи медичного обслуговування в Україні, медичне обслуговування студентів, як і всіх громадян держави, здійснюється шляхом укладання особистої угоди кожного з лікарями сімейної медицини. Для цього Вам необхідно узгодити юридичну декларацію з обраним лікарем з наданням свої даних паспорту або ID -картки, ідентифікаційного коду, номеру Вашого телефону. Приїжджі в Київ з інших регіонів проживання, які вже мають угоди з сімейними лікарями, повинні, на період навчання, повинні перезаключити угоди з лікарями в Києві. Полегшуючи їх пошук, піклуючись про своїх студентів, керівництво університету, в допомогу Вам, домовилось в сприянні і рекомендує Вам звернутись, для укладання медичної декларації на обслуговування лікарем, на вибір:

1 - в КНП ЦПМСД Голосіївського району м. Києва за адресою: вул, маршала Якубовського, буд. 6, поверх 1, каб. 417. Контактний телефон: +380967895158, Оксана Миколаївна.

2 - КНП "Київська міська студентська поліклініка за адресою: М. Київ, вул. Політехнічна, буд. 25/29 ( станція метро "Політехнічний інститут" ), пн. - пт. з 9.00 до 19.00, суб з 9.00 до 15.00.Телефон реєстратури: +380442363204.

    На прийом до лікаря можна потрапити через запис по телефону, он лайн запис на сайті HELSI, живу чергу.

    В разі непорозумінь Ви можете звернутись в для роз'яснення в Оздоровчий центр НУБіП України за адресою: вул, Героїв Оборони, буд. 15. Телефони: 0445278103: +3806779222: +380506143520; +380978103990.

    Нагадуємо Вам головні симптоми, що можуть свідчити про вірусне захворювання - це гарячка, кашель і ускладнення дихання. В разі їх виникнення, Ви повинні строго самоізолюватись вдома і повідомити куратору своєї групи в університеті, а в гуртожитку ще й повідомити про факт свого захворювання адміністрації, і негайно зв'язатися з своїм сімейним лікарем. В той же час нагадуємо, що будь - яке захворювання легше попередити, ніж його лікувати. А основними методами запобігання поширенню інфекції за наявності симптомів є:

1 - обмеження соціальних контактів з іншими людьми до мінімуму, в разі неможливості їх упередження носіння захисних медичних масок.

2 - якщо Ви відвідували уражені райони і маєте симптоми захворювання, негайно зверніться за медичною допомогою.

3 - під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте і продизінфікуйте руки антисептиком.

4 -варто дезинфікувати поверхні, яких торкалася інфікована людина.

5 - здійснювати всі необхідні особисті і колективні дизенфікційні санітарно - протиепідемічні заходи і суворо дотримуватись правил особистої і суспільної гігієни.

    Познайомтесь детально з усіма чисельними попередніми публікаціями на нашому сайті на цю тему і слідкуйте за регулярними наступними, в яких ми постійно будемо допомагати Вам звести ризик захворювання до мінімуму. Потужна необхідна профілактична робота виконується і буде виконуватись на майбутнє і в масштабах всього університету.

БУДЬМО Ж ЗДОРОВІ!

Вячеслав Крупка,
Завідувач оздоровчого центру НУБіП України

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook