Я ОБИРАЮ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА» (перше знайомство кафедри педагогіки із вступниками скороченого терміну навчання спеціальності «Професійна освіта»)

30 липня 2021 року

Пам’ятаєте крилатий вислів «як човен назвати – так він і попливе»?

Групу сьогоднішніх вступників спеціальності «Професійна освіта», більшість яких вперше переступила поріг університету саме у день фахового вступного випробування, можна було б назвати «Усмішка». Привітні, щирі, відкриті, сповнені ентузіазму та молодечих ідей, професійно зорієнтовані, свідомі свого вибору, зібралися вони на кафедрі педагогіки, де і відбулося перше знайомство. Хочете познайомитись з випускниками коледжів України, які у вересні наповнять аудиторії Національного університету біоресурсів і природокористування України?

«Мої вітання! Мене звати Микита, мені 20 років, я навчався в Київському професійно-педагогічному коледжі імені Антона Макаренка за спеціальністю «Харчові технологї». У коледжі був головою Студенського парламенту коледжу. Я свідомо обрав саме спеціальність «Професійна освіта», так як вона універсальна, унікальна і пропонує до вивчення перелік дисциплін, які мене зацікавили. Від навчання в університеті чекаю яскравих вражень, цікавих практичних занять та поменше «сухої теорії», тренінгів та майстер-класів від професіоналів своєї справи».

«Я абітурієнтка гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Лукащук Інна Юріївна, випускниця Дніпропетровського педагогічного коледжу за спеціальністю «Початкова освіта». Не зважаючи на мій юний вік, маю досвід роботи педагогічної роботи на посаді асистента вчителя початкових класів. У шкільні роки та під час навчання в коледжі я була «відмінницею», членом студентського самоврядування. Маю намір і надалі брати участь у різноманітних заходах та студентських конференціях, проявити себе на всі 100!

Я обрала навчання за освітньою програмою «Професійна освіта». На мій погляд, вона є найбільш перспективною педагогічною спеціальністю серед усіх затребуваних ринком праці. Після подолання двох років бакалаврату бачу себе студенткою магістратури, а вже потім можна думати і про роботу за фахом. Загалом, після спілкування з колективом кафедри, екскурсії по території університету можу з впевненістю сказати, що Національний університет біоресурсів і природокористування дає можливість не тільки навчатися, а ще й саморозвиватися у процесі здобуття фаху! Я рада, що обрала НУБіП місцем свого поадальшого навчання!»

«Доброго дня! Мене звати Ксенія, мені 19 років. Закінчила КВНЗ «Нікопольський фаховий педагогічний коледж» Дніпропетровської обласної ради, отримала кваліфікацію «Вчитель молодших класів та інформатики».

Я обрала спеціальність «Професійна освіта», адже це чудова можливість поглибити мої знання не лише у галузі педагогіки, але й у галузі аграрного виробництва та харчових технологій. Впевнена, що, опанувавши обрану професію та ставши фахівцем з професійної освіти, я зможу внести свій внесок у процес виховання нової української еліти у навчальних закладах».

«Я - Кручок Катерина, мені 20 років, родом я із міста Ізяслав, що на Хмельниччині. Навчалась в Київському професійно-педагогічному коледжі імені Антона Макаренка, за спеціальністю «Професійна освіта. Харчові технології».

Чому я обрала спеціальність «Професійна освіта»? Бо вважаю, що це є одна з найбільш перспективних спеціальностей, яка дасть мені можливість реалізувати себе у подальшому.

Чого я очікую від навчання? Очікую нових знань, очікую цікавої практики, хочу отримати нові навички. Сподіваюсь на нові знайомства, нових друзів, яскраве студентське життя!»

«Мене звати Дембрівський Богдан Олександрович, я навчався в Агротехнічному коледжі, До 18 років займався футболом, але через травму був змушений залишити улюблений вид спорту. До інших видів спорту маю нейтральне ставленння.

Спеціальність «Професійна освіта» обрав через її всебічність, широкий діапазон пропонованих дисциплін, універсальність. Впевнений, що з дипломом за цією спеціальністю можна влаштуватися на роботу в різних сферах діяльності.

Сподіваюсь, що навчання не буде дуже складним, але буде цікавим і корисним. Головне - щоб ситуація в країні та світі не змушувала нас навчатися дистанційно, прагну «живого спілкування».

«Дуда Анастасія Юріївна, маю 19 років. Закінчила КЗ «Жовтоводський фаховий педагогічний коледж» Дніпропетровської обласної ради, де здобула професію «Вчитель початкових класів та англійської мови». Будучи студенткою, брала активну участь в житті коледжу.

Чому я обрала спеціальність «Професійна освіта» ? Вибір був свідомим, але неочікуваним як для мене, так і для моєї сім’ї. Адже все змінилося за декілька днів, після дзвінка і пропозиції викладача університету. Читаючи інформацію про НУБіП України, я зрозуміла – це те місце, де я буду навчатися. Спеціальність «Професійна освіта» допоможе мені не лише стати хорошим фахівцем в сфері аграрного виробництва, а й отримати кращі педагогічні знання.

Які очікування в навчанні? Очікую отримати ґрунтовні знання, багато чудових емоцій та практичний досвід. Я вже люблю НУБіП!»

«Я - Баланюк Дмитро Дмитрович, маю 21 рік. Проживаю в селі Левків Тульчинського району Вінницької області. Я пишаюсь тим, що буду навчатись в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Професію обрав свідомо, не можу дочекатись початку навчання. Впевнений, що навчання в університеті буде мені приносити задоволення. Отже, вперед, до нових успіхів та нових звершень!»

«Доброго дня, мене звати Іванна Юріївна Закришка, мені 21 рік. Рідне місто – Дніпро. Закінчила Дніпровський індустріально-педагогічний технікум, де і працюю секретарем навчальної частини. Активна учасниця студентського самоврядування коледжу, займала посаду голови Комітету у справах молоді. Займалась в команді з черлідингу і тренувала маленьких черлідерів. Відкрита людина, готова до спілкування, допомоги тим, хто її потребує.

Чому обрала спеціальність «Професійна освіта»? Я раніше здобувала саме цю спеціальність, мені подобається цей напрям освіти, і я готова пов’язати своє життя з роботою, яка вже зараз приносить задоволення.

Які очікування від навчання? Після пропозиції продовжити навчання у НУБіП ретельно вивчала інформацію про заклад: тут готують класних спеціалістів! Тому маю наміри отримати нові знання, практичний досвід, емоції, розвиватися і рости, зав’язати нові знайомства».

«Мене звати Коротикіна Юлія Віталіївна, мені 20 років. Закінчила Бобровицький фаховий коледж імені О. Майнової НУБіП України, маю диплом з відзнакою.

Свою майбутню професійну діяльність я, безумовно, пов'язую зі спеціальністю «Професійна освіта». Це завжди актуально, і мені подобається цей освітній напрям. Ця спеціальність відкриває широкі можливості в подальшому житті, це надихає мене працювати на результат, отримати якомога більше від навчання, аби потім мати змогу реалізувати себе».

«Мене звати Рядінська Наталія. Мені 19 років. Народилась в Київській області, м. Яготин. Закінчила Березоворудський фаховий коледж. Вже рік проживаю в Києві. Чесно кажучи, я не збиралася в цьому році нікуди йти навчатись. Але переконання у тому, що освіта не буває зайвою, надихнуло мене на вступ. У виборі не сумнівалася – тільки НУБіП! Адже серед студентів цього університету багато випускників мого коледжу».

«Мене звати Богдан, і мені 21. Поглянь на фото, і побачиш, що я дуже люблю емоції, це для мене - все! Також не уявляю своє життя без розвитку, завжди готовий черпати щось нове та рухатись тільки вперед.

Кожного дня цікавлюсь різними класними штуками і професійно займаюсь академічним вокалом. Досвід роботи маю в різних сферах діяльності, а також як викладач вокалу.

Спеціальність «Професійна освіта» обрав тому, що мені подобається професія педагога. А також мені імпонує спеціалізіція «Агране виробництво», так як я народився та більшу частину свого життя провів у сільській місцевості.

Від навчання в університеті, у першу чергу, очікую позитивних емоцій, а також багато корисної та цікавої інформації, котра стане в нагоді в майбутньому!»

«Мене звати Микола, мені 19 років. Навчався в Київському професійно -педагогічному коледжі ім. А. Макаренка. Мені дуже подобається обрана мною спеціальність, моя професія, так як я з самого дитинства знав, чим буду займатись, коли стану дорослим. Мені подобається працювати на кухні та створювати щось нове, я працював в декількох найкращих ресторанах України, намагаюсь постійно вдосконалювати свої вміння, поглиблювати знання.Отримання вищої освіти для мене - це прекрасна можливість рухатися далі у досягненні мрії!»

«Мене звати Віка, мені 19 років. Закінчила фаховий коледж «Універсум» імені Бориса Грінченка, за спеціальністю «Дошкільна освіта». Відрита до спілкування, завжди готова прийти на допомогу людині, яка цього потребує. Захоплююся волейболом та вболіваю за футбольну команду «Динамо (Київ)». Взагалі планувала продовжити навчання та отримати вищу освіту в іншому закладі. Але за певних обставин я випадково опинилася в НУБІП, внаслідок чого було прийнято рішення вступити на спеціальність «Професійна освіта». Переконана, що це раптове рішення було правильним.

Сподіваюсь відкрити для себе нові можливості, вдосконалити власні знання, сподіваюсь на нові знайомства. Взагалі, студентське життя - це круто!»

«Я - Беляк Оксана Миколаївна, мені 21 рік, народилася в місті Києві. Закінчила Київський професійно-педагогічний коледж ім. А. Макаренка за спеціальністю «Професійна освіта. Харчові технології».

Я обрала спеціальність «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» тому, що вважаю цю спеціальність актуальною, цікавою та такою, що дасть можливість легко реалізувати себе у подальшому. Бажаю дізнатися більше нового, поглибити свої знання, вдосконалити навички та вміння, що дасть мені можливість професійного зростання».

«Мене звати Павло Хаджимітєв, мені 19 років. Народився в м. Київ. Закінчив Боярський фаховий коледж та здобув диплом молодшого спеціаліста за спеціальністю «Агрономія». Захоплююсь іноземними мовами, IT-сферою, новітніми технологіями, читанням книжок, політикою, історією, спортом, відеоіграми та музикою.

Спеціальність «Професійна освіта» зацікавила мене тим, що я зможу отримати дві спеціальності одночасно: фах у галузі сільського господарства і агропромислового комплексу, а також педагогічну освіту.

Від навчання очікую збалансоване поєднання теорії та практики, впровадження цікавих та інноваційних елементів у навчальний процес, дружнього колективу. Надалі планую знайти високооплачувану роботу за фахом».

«Мене звати Гордієнко Ірина Олександрівна. Мені всього 19 років, а я вже вчитель 1 класу в Бучанській українській гімназії. Я цим пишаюсь!

Освіту молодшого спеціаліста за спеціальністю «Початкова освіта. Інформатика» здобула в КЗ КОР «Богуславський гуманітарний коледж імені І.С. Нечуя-Левицького».

Чому обрала саме «Професійну освіту»? Це сталось зовсім випадково. Я взагалі не знала про цей університет, але виявилось, що багато моїх знайомих закінчило саме Національний університет біоресурсів і природокористування України. Коли мені вдалося ближче познайомитись з цим закладом, я зрозуміла: я хочу тут навчатись!

Від навчання в університеті сподіваюсь отримати велике задоволення, яскраві та позитивні емоції, нові знайомства і, насамперед, - хорошу та якісну освіту».

Мене звати Гайне Каріна, мені 18 років.

У цьому році я закінчила КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» за спеціальністю 013 Початкова освіта (англійська мова).

Я – весела, життєрадісна, енергійна та позитивна людина. Сподіваюсь, що, вступивши до НУБіП, я зможу не тільки отримати нові знання, але і знайти гарних друзів.

Я обрала спеціальність 015.37 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології). Впевнена, що саме на цій спеціальності і на цьому факультеті я здобуду нові знання, навички та вміння і зможу використовувати їх надалі у своїй професійній кар’єрі.

Сподіваюсь отримати від навчання та студентського життя тільки позитивні емоції та гарні спогади. Було б чудово, якби пандемія не заважала нам у подальшому навчанні та житті!»

«Мене звати Льорчак Анатолій Володимирович, мені 19 років, закінчив Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого, в організації самодіяльності якого брав активну участь.

Обрав спеціальність «Професійна освіта», оскільки її універсальність забезпечує великий вибір місць працевлаштування. Також вважаю, що освітня діяльність - це один з найбільш ефективних способів принести користь нашій державі та безпосередньо приймати участь в її розвитку.

Сподіваюсь, що в університеті зможу вдосконалити свої навички організації та комунікації, знайти більше друзів, однодумців».

«Панасюк Сергій Сергійович, народився 08.11.2001 у м.Яготин.

Сьогодні я з гордістю можу сказати: «Я - студент НУБіП!». Професію обирав свідомо. Впевнений: робота має приносити задоволення. Саме тому визначив для себе пріоритетним навчання за спеціальністю «Професійна освіта».

Отже, вперед до успіху та нових звершень разом з НУБіП!».

Ось такі вони - наші сьогоднішні вступники. Різні, цікаві, ерудовані, патріотичні, амбітні, відкриті до нового спілкування і отримання знань. Сподіваємось, ми оправдаємо очікування тих, хто у списку закладів вищої освіти України обрав НУБіП, віддавши йому перший пріоритет!

Лідія Чередник,
асистент кафедри педагогіки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook