Лісівництво: навчальна практика 2021 у ВП НУБіП України «Боярська ЛДС»

26 липня 2021 року
ННВЦ "Дзвінківський"
Ведення лісового господарства є мистецтвом та неможливе без фахових знань лісівництва, розуміння законів життя лісу, його розвитку, відновлення, вирощування, підвищення продуктивності деревостанів, ну і звичайно, проведення рубок. Лісівництво, це одна з профільних навчальних дисциплін, яку вивчають студенти-лісівники, а в майбутньому лісівники-практики для раціонального господарювання. З даною метою і проводиться навчальна практика з дисципліни «Лісівництво» для студентів ННІ ЛіСПГ на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» у Дзвінківському навчально-науково-виробничому центрі.



Практика була поділена на 2 частини – лісознавство та лісівництво. Перший тиждень був присвячений лісознавству. Під час практики ми закріплювали свої теоретичні знання, які набули під час аудиторних занять. Кожного дня ми ходили до лісу та на наглядному прикладі розглядали всі теми, які були винесені на навчальну практику.



Під час другого тижню практики ми вивчали вже ази лісівництва. В перший день ми поїхали на екскурсію в Плесецьке лісництво, де старший лісничий Василь Білека розповів нам про саме лісництво, види діяльності, документацію і порядок її оформлення та ін. Нам показали багато різних об’єктів з рубками головного користування з використанням різних систем (поступові, вибіркові), санітарними рубками, рубками догляду та іншими рубками формування і оздоровлення лісів. Також ми були на об’єктах де сприяють природному поновленню лісу. Екскурсія пройшла дуже цікаво і натхненно.

Також на практиці ми провели в лісі рубку догляду - прочищення. Проводячи її ми не лише посприяли гарному росту і розвитку майбутньому могутньому лісу, але й набули не аби яких навичок для нашої майбутньої професії.

  

Але не зважаючи на навчання, була і досить насичена культурно-виховна програма. Посиденьки у вогнища, гра в волейбол та футбол були щоденною розвагою студентів. Тай загалом працюючи, ми встигали і засвоїти матеріал, і посміятися, і гарно провести час. Також, перегляд кінофільмів, проведення дискотеки було обов’язковим дійством по вихідних.



Отже, отримані знання на практиці обов’язково стануть у нагоді нам на виробництві, а незабутні спогади і приємні моменти залишаться в пам’яті на все житя!!!
 
Підготували: Маргарита Бегаль, Олена Дуда, Оксана Василенко,
студентки 3 курсу 2 групи, ННІ ЛіСПГ НУБіП України

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook