Навчальна практика з дисципліни «Механізація лісогосподарських робіт»

27 липня 2021 року
Кафедра лісівництва, ННІ ЛіСПГ, НУБіП України

     В нинішніх умовах ефективне виконання різноманітних лісогосподарських робіт можливе лише за умови застосування нових технологій, а також комплексної механізації всіх трудомістких технологічних процесів, які досягаються активним впровадженням і використанням машинного парку та удосконаленням системи машин.
Сучасне виробництво вимагає від фахівців лісового господарства поглиблених знань питань з механізації, детальнішого обґрунтування комплексу машин на кожному підприємстві для забезпечення повної механізації всіх виробничих процесів.

    Традиційно у червні-липні триває період навчальних практик. Для закріплення теоретичного матеріалу і набуття практичних навичок на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» у Дзвінковому навчально-науково-виробничому центрі для студентів 2 та 1ск курсів, проводилась навчальна практика з дисципліни «Механізація лісогосподарських робіт». Вона спрямована на підготовку студентів до виконання комплексу механізованих робіт, із подальшим їх застосуванням на виробництві.
Навчальна практика включає питання з вивчення виробничих процесів, конструкцій лісогосподарських тракторів і їхнього обладнання та прийомів керування ними.

    Також, студенти навчилися комплектувати машино-тракторні агрегати для виконання польових робіт, зокрема: вивчення основних конструктивних особливостей спеціальних машин та знарядь.

    Студенти мали змогу самостійно керувати тракторами та виконувати різні технологічні операції, такі як: суцільна оранка, нарізання борозен, садіння лісових культур, культивування.

    Після практики на студентів чекала насичена культурно-виховна програма. Щоденні ігри у футбол, волейбол, настільний теніс, відпочинок на річці, прогулянки лісом, приготування їжі на вогні.

      Отримані на практиці знання обов'язково стануть у нагоді студентам на виробництві, а незабутні моменти проведені в чудовій компанії залишаться в пам'яті на все життя.

 

Доц. кафедри лісівництва Білоус М.М., 

Доц. кафедри лісівництва Виговський А.Ю.,

Студентка 2 курсу Красник Тетяна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook