Ганна Нагорна: освітня програма «Управління навчальним закладом» надає велику кількість перспектив у професійній діяльності

24 липня 2021 року

 Ганна Нагорна, практичний психолог Ірпінського академічного ліцею НУБіП України обрала освітню програму "Управління навчальним закладом". Ми вирішили познайомитися ближче з нашою майбутньою студенткою та з'ясувати мотиви її вибору.

– Розкажіть про себе!

– Мене звати Нагорна Ганна Олександрівна. Народилася в місті Києві. Мені 38 років. До речі, я з династії педагогів, але сама навіть і не уявляла себе в педагогічній ланці. Також я матуся двох чудових донечок.

– Де Ви навчалися та з чого почалася Ваша робота в освітній галузі?

– Після школи (у 2000 році) я намагалася вступити в КПІ на бюджет та не вийшло. Щоб не гаяти час, пішла навчатись до ПТУ № 38 м. Києва за спеціальністю «Секретар-референт». А після закінчення училища працювала в банку, де і постало питання про Вищу освіту. Вдень я була банківським працівником, а ввечері здобувала освіту в Університеті ім. Драгоманова за спеціальністю «Психологія» (освітній ступінь «магістр» з відзнакою).

– Потім життя закрутило, сімейне життя підхопило та 6 років декретної відпустки. При оформленні молодшої донечки до дитячого садочка в Управлінні освіти та науки Ірпінської міської ради познайомилася з начальником управління освіти та в ході розмови він запросив мене працювати у новоутворений освітній заклад – так, це був Ірпінський академічний ліцей НУБіП України, практичним психологом. Я дуже вдячна за цю пропозицію та надання такої можливості саме Білорусу Олегу Анатолійовичу та директору ліцея Березинець Світлані Костянтинівні. Працюючи в освітньому закладі прийшло розуміння щодо покликання та продовження навчання.

– Ви, напевно, багато проводите різноманітних заходів з учнями. Про які заходи Ви хотіли б нам розповісти?

– Кожен підготовлений мною захід – це певна історія… В цьому році я провела багато заходів, ось деякі з них:

•    проведення тренінгу «На доброму серці складається світ» та «Квітка толерантності» до тижня толерантності

•    проведення заходів до акції «16 днів проти насилля»

•    проведення заходів до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

•    проведення заходу до міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями

•    профорієнтаційні заходи

•    флешмоб: «Щасти на ЗНО».

•    профілактичні заходи з дітьми «групи ризику».

•    виступи на батьківських зборах.

•    заходи «Безпека Інтернету», «Безпечне освітнє середовище та формування поведінки дітей в Інтернеті».

•    виховний захід «Конфлікти та способи їх вирішення».

•    вікторина «Твоє життя - в твоїх руках»!

•    захід «Цінності життя»!

•    тренінг «Профілактика булінгу в освітньому середовищі».

•    виступи на методичних об’єднаннях класних керівників з просвітницькими програми.

– Чому саме в НУБіП України вирішили навчатись?

– Першочергово, колеги, викладачі з НУБіП України багато часу приділяють профорієнтації учнів ліцея та ці лекції я із задоволенням відвідала. По-друге, де як не в НУБіП України підвищувати кваліфікацію працюючи в Ірпінському академічному ліцеї НУБіП України? По-третє, для мене важливим фактором є можливість поєднувати навчання з роботою. І на останок, відвідавши університет отримала незабутнє враження від краси території, парку та самих корпусів, величі освітнього закладу. Особисто дякую завідувачу кафедри управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету професору Кубіцькому Сергію Олеговичу за ознайомлення з кафедрою та програмою факультету.

– Чим займаєтесь у вільний час?

– У вільний від роботи час намагаюся більше часу приділяти сім’ї, але і для підвищення кваліфікації, саморозвитку та здобуття додаткових знань знаходжу хвилинку.

– Які Ваші плани на майбутнє?

– Освітня програма «Управління навчальним закладом» надає велику кількість перспектив у майбутній професійній діяльності завдяки переліку дисциплін, які вивчаються на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України, тому я планую долучитися до оновлення та реформації української шкільної освіти. Вважаю, що освіта в цілому має приносити задоволення усім учасникам процесу, тому завжди є куди рости та рухатись.

Інтерв’ю провів
Сергій Кубіцький

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook