На Україну повернусь….

23 липня 2021 року

«Нашого цвіту – по всьому світу» - глибину народного прислів’я осягаєш, зазирнувши в юнацькі очі, які з довірою і цікавістю сприймають нову навколишню реальність.

Лозан Ілля, з міста Рибниця (Республіка Молдова), свідомо обрав спеціальність «Міжнародні відносини», адже з 2 класу зацікавився вивченням англійської мови, а у 7-му – захопився переглядом відео з історії, політики, країнознавства. Сам Ілля за походженням – етнічний українець; в свій час батьки, в пошуках професійного зростання переїхали до Молдови, де народився він сам та його сестричка-одноліток.
Ілля закінчив одразу дві школи – українську школу з гімназійними класами м. Рибниця і Міжнародну українську школу (в дистанційному форматі) для українців, які проживають поза межами України.
Зацікавленість міжнародними процесами мотивувала Іллю проявити свій потенціал та здібності у якості учасника Політдебатів, профорієнтаційної Олімпіади в Придністровському державному університеті ім. Т.Г.Шевченка з напряму «Міжнародні відносини», посівши 3-є місце.
До вибору місця навчання активно долучилися і батьки. Мама- Тетяна Андріївна – доцент, викладач української мови, підтримала бажання сина здобути фах міжнародника.

Детальний пошук інформації в Internet, відвідування сайтів різних університетів, аналіз освітніх програм різних факультетів завершився логічним вибором – тільки НУБіП України, тільки гуманітарно-педагогічний факультет, тільки спеціальність «Міжнародні відносини, регіональні студії, суспільні комунікації».
Подорож з Молдови до Києва переконала у правильності прийнятого рішення. Як висловився Ілля: «Україна, Київ, НУБіП України – це майбутнє».
То що ж в найближчих планах Іллі, окрім стати студентом-міжнародником 1 курсу ГПФ? Познайомитися зі столицею, відвідати футбольний матч улюбленої команди «Динамо-Київ».
А декан факультету Савицька І.М., завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Стрілець В.В., викладачі кафедри радо допоможуть Іллі влитися в дружню факультетську сім’ю.

 

Олена Кропивко,

доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook