Переможниця міського конкурсу «Соціальний промоутер» – Миколенко Оксана, рекомендує соціальну роботу в НУБіП України

30 червня 2021 року
     За ініціативи Київського міського центру соціальних служб в рамках популяризації інформації з актуальних питань соціальної сфери в Україні було оголошено загальноміський конкурс «Кращий соціальний промоутер серед студентської молоді м. Києва». Захід було підтримано ГО «Ліга соціальних працівників м. Києва». Здобувачі вищої освіти спеціальності «Соціальна робота» Національного університету біоресурсів і природокористування України успішно пройшли реєстрацію, тим самим виявивши бажання позмагатися із студентами київських закладів вищої освіти. Всі без винятку заклади вищої освіти м. Києва, де є спеціальність «Соціальна робота» проявили активність та ініціативність. Конкурс тривав два місяці, а урочистість і нагорода переможців була присвячена Дню батька.
  
     Завдання були різнопланові, головними з них можна виділити такі: привернення уваги молоді до важливих соціальних проблем міста та шляхів їх вирішення; створення інформаційного поля щодо здорового способу життя, соціально-відповідальної поведінки, сучасних соціальних викликів у молодіжному середовищі; привернення уваги громадськості до ролі соціального працівника, підвищення рівня його авторитету та ін.
     Виконання завдань потребувало не тільки володіння знаннями та способами розв’язання соціальних проблем, але й, найголовніше, після їх розміщення у соціальній мережі журі слідкувало за активністю цієї публікації. Чим більше осіб її прочитало та перепостило, тим вищий бал отримував конкурсант.
     І ось – хвилюючий і очікуваний момент – оголошення переможців і нагорода.
     День батька був сонячним і цікавим, а парк «Відрадний» щиро відкрив свої двері. Волонтерами на заході працювали здобувачі першого (Мажар Оксана та Янович Крістіна) і другого (Березовська Анна і Скавуляк Анна) курсів. На урочистості були запрошені здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня другого курсу: Миколенко Оксана, Загорулько Анна, Красуцька Анна, Алєксєєв Олександр.
     Звичайно, хвилювалися всі, адже нагорода – це завжди радісно і приємно! І ось – художні колективи закінчили свої виступи, а на сцені – начальник служби у справах дітей та сім’ї Валерій Танцюра. Щоб підвищити градус, урочистість почалася з нагородження переможців дипломами: Алєксєєв Олександр, Загорулько Анна, Красуцька Анна... Додатково була вручена подяка Алєксєєву Олександру за участь у висвітленні в соціальних мережах подій загальноміського заходу з нагоди Міжнародного Дня сім’ї та Дня матері під гаслом: «Щаслива родина – скарб країни» сертифікатом на враження bodo. І ось подяки закінчились. Оголосили переможців другого і третього місць, а на сцені залишилась Миколенко Оксана, студентка 2 курсу спеціальності «Соціальна робота» Національного університету біоресурсів і природокористування України. І ось – Ярослава Колобова, директор Київського міського центра соціальних служб вручає грамоту за зайняте перше місце. Радість – неймовірна. Окремо подякою було відзначено кандидата педагогічних наук, асистента кафедри соціальної роботи та реабілітації Руслану Білик за підготовку переможниці загальноміського конкурсу «Кращий соціальний промоутер серед студентської молоді м. Києва». І зовсім несподіваним було вручення подяки Національному університету біоресурсів і природокористування України за активну участь у загальноміському конкурсі «Кращий соціальний промоутер серед студентської молоді м. Києва». Та це й не дивно. Адже з тринадцяти дипломів, які були вручені, п’ять вибороли саме здобувачі першого (бакалаврського) рівня спеціальності «Соціальна робота» Національного університету біоресурсів і природокористування України.
     Після невеликого відпочинку враженнями ділиться переможниця – Оксана Миколенко: «Ось і підходить до завершення конкурс «Кращий соціальний промоутер серед студентської молоді м. Києва». Приємно і відповідально було брати у ньому участь. Позаду місяць... місяць постів, переживань, висвітлення дуже багатьох важливих проблем. Протягом конкурсу у соціальних мережах висвітлювала актуальні соціально-важливі теми, давала поради, як вийти з тієї чи іншої ситуації, куди звернутися за допомогою. Кожен раз як постила, знову і знову переживала ці проблеми, засмучувалася, що люди страждають...
     Так, у мене не було постів про власний досвід проблем, але ж вчаться і вчать не лише на своїх проблемах, помилках, а й на чужих також. Головне, щоб кожен із цього виніс для себе певний урок.
     Цей конкурс дав мені багато чого зрозуміти і навчитися. Кожного разу думала, яку тему обрати, як подати її більш доступно й цікаво. І це дуже круто, коли ти розумієш, що цим самим допомагаєш людям, можеш якось змінити їх життя, думки, погляди. На перший погляд, це дуже легко, але насправді тяжко писати про соціальні проблеми.
     Намагалася писати пости цікаво, сучасно, щоб це легше сприймалося. Участь у конкурсі була надзвичайно важливою для мене, тому що дала змогу зрозуміти, що професія агента соціальних змін, актуальна, потрібна, на часі. А головне, пам'ятати, що ніколи не можна залишатись осторонь чужих проблем, особливо тоді, коли нашої допомоги потребують.
     Із 52 зареєстрованих до фіналу дійшло 13 студентів із 6 закладів вищої освіти столиці. І це вже перемога. Сподіваюсь, це лише початок…».
     Так розмірковує наша переможниця, гордість кафедри соціальної роботи та реабілітації – Оксана Миколенко. Гадаємо, ця перемога і той запал, з яким про неї згадують наші студенти – найкраща рекомендація для тих, хто сьогодні стоїть перед вибором свого професійного майбутнього. Приходьте до нас! Адже тут знають, як навчити вас бути першими в своїй професії!
 
 
Ніна Тверезовська,

 професор кафедри соціальної роботи та реабілітації 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook