Підготовлено першого доктора філософії за спеціальністю 101 «Екологія»

26 червня 2021, 8:48
НУБіП України

 26 травня 2021 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України вперше відбувся захист дисертації за спеціальністю 101 «Екологія» (галузь знань 10 «Природничі науки») згідно нової процедури підготовки здобувачів вищої освіти на третьому (освітньо-науковому) рівні. Одним з нових вимог згідно Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії передбачалося утворення разової спеціалізованої вченою ради вузькопрофільних фахівців за темою дисертації.

Здобувач кафедри загальної екології, радіобіології та БЖД, Власенко Інна Сергіївна, представила до розгляду дисертаційну роботу на тему: Агроекологічний стан чорноземів типових Правобережного Лісостепу України за впливу просторової неоднорідності водного режиму», що є актуальною та перспективною для вивчення в галузі екології.

В роботі удосконалено методичні підходи до комплексної оцінки агроекологічного стану підсистеми «ґрунт–рослина» в умовах неоднорідності ґрунтового покриву, розроблено практичні рекомендації виробництву.

 Висловлюємо вдячність членам спеціалізованої вченої ради: Голові ради- Макаренко Наталії Анатоліївні, опонентам: Шерстобоєвій Олені Володимирівні, Коломієць Ларисі Петрівні, а також рецензентам: Тонхі Оксані Леонідівні та Патиці Миколі Володимировичу  за професійну оцінку дисертаційної роботи.

Вітаємо наукового керівника Стародубцева Володимира Михайловича, професора кафедри загальної екології, радіобіології та БЖД з успішним захистом дисертації Власенко Інни Сергіївни.

 

Кафедра загальної екології, радіобіології та БЖД продовжує традиції, закладені висококваліфікованими фахівцями, науковцями, які були взірцем та надихали молоде покоління на творчі та наукові пошуки і здобутки. Кафедра продовжує підготовку докторів філософії з галузі знань "Природничі науки" зі спеціальностей 091 "Біологія" та 101 "Екологія". Завжди раді новим членам наукової родини!

 

Володимир Боголюбов, завідувач кафедри загальної екології,

радіобіології та БЖД

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook