На VIII Міжнародній науково-практичній конференції «БЕЗПЕКА ТА ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ: ЧАС ЗМІН» виступила з доповіддю доцент Т.О. Білько

12 червня 2021, 11:55
   3–4 червня 2021 року в Києві пройшла VIII Міжнародна науково-практична конференція «БЕЗПЕКА ТА ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ: ЧАС ЗМІН» – 2021.
   На запрошення організаторів конференції прийняла участь та виступила з доповіддю доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем механіко-технологічного факультету НУБІП України Білько Тамара Олександрвіна «Система управління здоров’ям працівників. Атестація робочих місць як оцінка ризиків професійних захворювань».

   В рамках програми конференції розглянули актуальні питання щодо реформи законодавства з безпеки та гігієни праці, нової системи управління безпекою та здоров’ям працівників, про експертизу обладнання підвищеної небезпеки, державний нагляд, нові підходи, застереження та ризики,ризикоорієнтована СУОП, її місце і роль у новій системі безпеки та здоров'я на роботі (БЗР). Також фахівці надали методичну допомогу та рекомендації щодо оцінки ризиків, система забезпечення здоров’я працівників, атестації робочих місць як оцінки ризиків професійних захворювань, безпека та здоров’я працівників для підприємств малого й середнього бізнесу. Особливо важливі були теми щодо реформи Держпраці, права держави та бізнесу, діджиталізація процесів. Широкого обговорення набула тема про професійну підготовку з питань БЗР. Чи буде «Охорона праці» окремою спеціальністю в системі вищої освіти.

   Досвідом та практикою із впровадження ризикоорієнтованих СУОП на вітчизняному просторі поділились провідні фахівці з багатьох країн. За два дні виступили 43 міжнародних і вітчизняних спікери з Канади, Великобританії, Польщі, Португалії. Держпраці, ФРУ, ФПУ,    Міжнародна Організація праці, ЄСОП, ЗВО. Спеціалісти лісової галузі, металургії, гірничодобувної, нафтогазової. Спільнота з безпеки праці зросла духовно, інтелектуально, інформаційно. ЗМІНИЛАСЯ! Це відчули усі. Відверта розмова, конкретні проблеми, відкритість Держпраці. Це викликає довіру і вселяє надію на перспективу. Труднощі росту обєктивні, з усвідомлення цього фактору визначаються динаміка та швидкість руху. На думку учасників тон задав заступник Мінекономрозвитку Ігор Дядюра своїм виступом «Реформа системи управління охороною праці в Україні. Керування ризиками та діджиталізація процесів», в якому окреслив розуміння де ми зараз знаходимося, куди і як рухаємося. Цікавим, пізнавальним і сучасним був виступ від Держпраці Ігор Дегнера. Антоніу Сантуш, координатор Проекту ЄСМОП в Україні, який підвів підсумки проекту ЄС-МОП щодо реформування законодавства України про охорону праці. Куди рухаємось, чого не вистачає.

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook