У «Великоснітинському НДГ ім. О.В.Музиченка» проходить навчальна практика студентів 4 курсу з біотехнології відтворення тварин

5 червня 2021, 9:27
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Навчальна практика студентів старших курсів факультету ветеринарної медицини є важливим кроком у зростанні їх фахової майстерності. Досвід та глибокі практичні навички з питань репродукції тварин  не можуть з’явитися лише в ході аудиторних занять, або, як нині – під час дистанційної роботи з викладачами. На кафедрі акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин практичне навчання студентів традиційно є добре організованим і відбувається у 2 етапи: перший – навчальна практика з біотехнології відтворення тварин, на якій студенти 4 курсу набувають майстерності і відпрацьовують теоретичні питання модулю 1. Другий – навчальна практика з акушерства і гінекології тварин на 5 курсі, де вони здобувають практичний досвід з діагностики та лікування тварин з неплідністю та маститами. Безперечно, перша навчальна практика завжди є особливою для студентів: вона відбувається на початку літа, проходить в навчально-дослідних господарствах (де створені добрі умови для проживання), під керівництвом досвідчених викладачів, які працюють з кожним студентом і намагаються передати їм свій досвід. Цього року практика була особливою ще і тому, що студенти зібрались разом після тривалого і напруженого дистанційного навчання. Робота з тваринами, практичні завдання, консультації викладачів відкрили для багатьох нові грані захоплюючого світу тварин та дозволили зануритись у його найпотаємнішу царину – репродукцію.

Упродовж тижня студенти 5-ї та 6-ї груп 4 курсу факультету ветеринарної медицини в невеликих групах під керівництвом доц. Мазура В.М., доц. Лакатоша В.М. та ас. Масаловича Ю.С. відпрацьовували питання виявлення корів в охоті та проведення штучного осіменіння; підготовку інструментів, матеріалів та отримання сперми у бугаїв на штучну вагіну; визначення якості отриманих еякулятів і властивостей сперматозоїдів  та ін. Окрім того, у вільний час студенти надали допомогу працівникам господарства у покращенні стану території та допомогли у перегрупуванні поголів’я коней. За результатами роботи, яку студенти ретельно занотовували до щоденників, всі вони отримали високі оцінки, практичний досвід та гарний настрій.

Доц. Лакатош В.М.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook