У Ніжинському агротехнічному інституті відбулося урочисте відкриття навчально-наукових лабораторій «Конструкції сільськогосподарських машин»" та «Точного землеробства»

30 травня 2021 року
м. Ніжин, вул. Шевченка, 10
     У рамках відзначення 123-річниці Національного університету біоресурсів і природокористування України в Ніжинському агротехнічному інституті відбулося урочисте відкриття навчально-наукової лабораторії "Конструкції сільськогосподарських машин" та "Лабораторії точного землеробства". Від керівництва НУБіП України на урочистій церемонії був присутній проректор з науково-педагогічної роботи Шинкарук Василь Дмитрович.

 

     Директор інституту Василь Лукач та проректор університету Василь Шинкарук урочисто розрізали червону стрічку та звернулися із вітальним словом до присутніх.
     Завдяки співпраці інституту, зокрема кафедри агроінженерії з ПАТ "Ельворті" лабораторію конструкції сільськогосподарських машин оснащено зразками техніки, зокрема: універсальна пневматична сівалка точного висіву Vesta 8 Profi, сівалка зерно тукова Astra 6 Premium, сівалки механічні зернові Alfa 6.
  
 
     Особисту активну участь у створенні лабораторії брав завідувач лабораторії, доцент кафедри агроінженерії Анатолій Мороз: "Основна ідея створення лабораторії – навчання на сучасному обладнанні. Сьогодні наші випускникивже успішно працюють на компанії «Ельворті»".
 
     Лабораторія точного землеробства поповнила матеріально-технічну базу спеціальності "Агрономія". Окрім проведення на її базі лабораторних робіт, виконання випускних робіт, обладнання лабораторії вже цього року дозволило проводити якісні дослідження на навчально-науково-виробничому підрозділі.
 
     Василь Шинкарук відмітив наполегливий та поступальний рух кафедри і інституту в цілому до покращення своєї матеріально-технічної бази, а також відмітив заслуги адміністрації навчального закладу у цьому процесі.
 
Кушніренко Анатолій,

декан факультету інженерії та енергетики 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook