Спортсмени НУБіП України - призери чемпіонатів України зі спортивного орієнтування 2021 року в змаганнях бігом, на велосипедах, рогейн

1 червня 2021, 11:41

 Впродовж 16 травневих днів спортсмени НУБіП України взяли участь у чотирьох чемпіонатах України зі спортивного орієнтування і стали призерами змагань у різних дисциплінах на різних дистанція.

    В лісових масивах Голосієва навколо НУБіП України 8-9 травня 2021 року відбулися змагання чемпіонату України з маунтенбайк-орієнтування. Спортсмени змагалися на трьох дистанціях зі спортивного орієнтування долаючи траси крутими рівчаками, лісовими стежинками на велосипедах.
     Серед жіночої еліти 3 бронзові медалі у змаганнях на скороченій, середній і довгій дистанціях здобула Олександра Пархоменко – асистент кафедри комп’ютерних наук факультету інформаційних технологій. Карта з довгою дистанцією по групі Ж21:

  

     У змаганнях серед ветеранів по групі Ч55 три 1 місця зайняв В’ячеслав Пархоменко – старший викладач кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету.

  

     У командному заліку чемпіонату України з МТБО серед територій наші спортсмени зайняли 1 місце в складі збірної команди Києва.
     У ці ж терміни 7-10 травня 2021 року у лісових масивах навколо м. Чернівці пройшли змагання командного чемпіонату України зі спортивного орієнтування бігом. У змаганнях серед чоловічої еліти 2 місце в трьохетапній естафеті в складі збірної команди Києва зайняв Євгеній Бриндак – студент 4 курсу факультету конструювання та дизайну. Цим результатом Євгеній підтвердив спортивне звання "Майстер спорту України зі спортивного орієнтування". На окремих дистанціях Євгеній зайняв 7 місце на дистанції спринту, 12 місце на довгій дистанції.

 

    Євгеній Бриндак завоював 2 місце на чемпіонаті України у змаганнях з рогейну (12 годин) в складі команди міста Києва і знову підтвердив норматив майстра спорту України. Змагання проходили на острові Хортиця в Запоріжжі, на місцевості судді встановили 47 контрольних пунктів (КП), завдання команд-учасниць за 12 годин пробігти і набрати найбільшу суму балів за знайдені КП. Подолавши дистанцію за 11 годин 47 хв. 12 сек кияни набрали 251 бал і лише на 2 бали поступилися збірний команді складеній зі спортсменів з міст Харкова і Києва.  В командному заліку чемпіонату України з рогейну збірна команда Києва посіла 3 місце.

 

     Наступний чемпіонат України зі спортивного орієнтування бігом пройшов 21-23 травня 2021 року у лісових масивах навколо м. Переяслав-Хмельницький. Під час змагань наші спортсмени проводили профорієнтацію серед спортсменів та їх тренерів з різних областей України, на арені змагань були розміщені банери із запрошенням до навчання в НУБіП України.

     Кращі результати показали наші спортсмени в змаганнях у трьохетапній естафеті в складі збірних команд Києва: серед жіночої еліти 3 місце в естафеті зайняла Олександра Пархоменко, у змаганнях серед чоловіків 6 місце - Євгеній Бриндак, серед ветеранів 1 місце в естафеті і 3 місце на класичній дистанції - В'ячеслав Пархоменко.

     Старт на 1 етапі естафети Євгенія Бриндака:

     і Олександри Пархоменко:

     Спортсмени на дистанції:

 

 

    Збірна команда Києва:

     В командному заліку чемпіонату України збірна команда Києва зайняла 1 місце як серед дорослих спортсменів (з 16 команд) так і в змаганнях серед ветеранів (з 19 команд).

  

     Серед такого насиченого спортивного графіку 13 травня Олександра Пархоменко на засіданні спеціалізованої вченої ради університету захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 - теорія та методика професійної освіти за темою: "Використання гнучких методологій розробки програмного забезпечення у підготовці майбутніх програмістів", тим самим показавши, що провідні спортсмени університету "не пасуть задніх" і з наукової роботи.

  

     Ось таким насиченим і вдалим видався спортивний травень для провідних спортсменів-орієнтувальників НУБіП України. 30 травня спортсмени університету взяли участь у змаганнях зі спортивного орієнтування у центрі столиці за програмою святкування Дня Києва - міжнародний рейтинговий старт і змагання на "Кубок столиці".

 

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook