Хочеш мати гарного студента, дбай про їх вчителів

31 травня 2021 року

    Саме такий орієнтир ввела до свого сьогодення кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Адже сучасні процеси реформування економіки країни, входження України в цивілізоване освітнє товариство супроводжуються динамічними змінами у системі виробничих відносин, культури, освіти. Сьогодні виробництву потрібен фахівець, який повинен глибоко усвідомлювати своє місце в перебудовчих процесах, ґрунтовно володіти теоретичними знаннями, професійними вміннями і навичками, готовий до діяльності в складних умовах конкуренції, здатний до самонавчання, самовдосконалення.
    Означені завдання щодо підготовки таких фахівців повинна реалізувати насамперед вища інженерна освіта, яка нині успішно реформується, зокрема на рівні фахових коледжів. Перед педагогічними працівниками таких навчальних закладів, зокрема тих, які викладають електротехнічні дисципліни, постає завдання першочергового впровадження у процес навчання особистісно орієнтованих комп’ютерно-інтегрованих технологій.
    Для цього науково-педагогічними працівниками кафедри за безпосередньою участю завідувача професора Віталія Лисенка, Голови міського методичного об’єднання електротехніки ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації в м. Києві Світлани Литвин, директора Київського фахового коледжу міського господарства Маргарити Романової, була розроблена Програма підвищення кваліфікації педагогічних працівників коледжів і технікумів. Вона передбачала чотири блоки лекційних і практичних занять, а саме - комп’ютерний практикум; електротехніка і електроніка; мікропроцесори і мікропроцесорні засоби керування; автоматизація процесів і виробництв. Фіналом цього заходу, було проведення практичних занять в компанії – партнера кафедри ПрАТ «Комбінат «Тепличний».


    На програму, яка проходила у гібридному режимі, тобто онлайн і офлайн, зареєструвалися вісімнадцять педагогічних працівників київського і шестеро – західного центру. Зокрема, Київського фахового коледжу міського господарства, Київського транспортно-економічного фахового коледжу, Київського фахового коледжу геологорозвідувальних технологій, Київського індустріального фахового коледжу, Київського електромеханічного фахового коледжу, Київського фахового коледжу ресторанного господарства, Київського коледжу зв’язку, Коледжу інформаційних технологій та землевпорядкування, Київського фахового коледжу будівництва архітектури та дизайну, Фахового коледжу інформаційних систем і технологій і Володимир - Волинського агротехнічного коледжу.

    Заняття пройшли в дискусійній, творчій обстановці, внесено багато слушних пропозицій щодо подальших зустрічей. Серед них проведення науково-педагогічними працівниками кафедри майстер – класів, адже рівень занять був надзвичайно високим. Але головний висновок педагогічних працівників це те, що кращі студенти їхніх коледжів повинні навчатися на цій кафедрі і вони намагатимуться їх в цьому переконувати. Адже саме тут вони в майбутньому будуть конкурентноспроможними фахівцями!
    Безперечно захід не відбувся би без державницької підтримки нашого ректора Станіслава Миколайовича і організаційного забезпечення Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму на чолі із директором Оленою Ковальовою! За це їм від усіх учасників заходу щира вдячність!


Володимир Решетюк,

доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook