Зведений загін лісової охорони Франківщини взяв участь у перехресних навчаннях з ліквідації лісових пожеж

28 травня 2021 року
Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства

 Зважаючи на гіркий досвід великих лісових пожеж на Житомирщині, Луганщині та у Чорнобильській зоні, Державне агентство лісових ресурсів України організувало масштабні навчання із відпрацювання взаємодії пожежних підрозділів з різних областей при гасінні великих пожеж.

Навчання відбулися 26-27 травня на Тернопільщині у Колиндянському лісництві. Участь у них взяли підрозділи Державної служби надзвичайних ситуацій Тернопільщини, загін Тернопільського обласного управління та восьмий загін Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства. До складу восьмого загону входять представники державної лісової охорони Болехівського, Брошнівського, Делятинського, Івано-Франківського, Коломийського лісгоспів.

За планом навчання, керівник лісгоспу повідомляє Тернопільське обласне управління про загрозу, що переходить у верхову лісову пожежу, і просить залучити сили та засоби зведеного загону Тернопільського ОУЛМГ. Перший заступник начальника повідомляє Держлісагентство про розвиток ситуації і приймає рішення про залучення сил та засобів обласного зведеного загону у кількості дев’ятнадцяти осіб та чотирьох одиниць пожежної техніки. Прибувши на місце пожежі, зведений загін Тернопільського ОУЛМГ приступає до гасіння умовної лісової пожежі. Зважаючи на ситуацію, адміністрація управління просить до гасіння залучити додаткові сили та засоби.

Держлісагентство ухвалює рішення про залучення до гасіння зведеного загону № 8 Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства. Особовий склад з семи одиниць техніки та двадцяти шести осіб приступає до гасіння лісової пожежі.

Спільними зусиллями пожежу було локалізовано, а згодом і ліквідовано.

0

7

 

Джерело: Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства. http://www.ifforestry.gov.ua/novyny/item/2177-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D...

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook