Рада роботодавців Факультету аграрного менеджменту окреслила нові горизонти роботи

28 травня 2021 року
Факультет аграрного менеджменту, НУБіП України

27 травня 2021 року відбулося чергове засідання Ради роботодавців факультету аграрного менеджменту. Зустріч проходила в онлайн-форматі.

З вітальним словом до присутніх звернувся Тарас Висоцький, голова Ради роботодавців факультету, новопризначений перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України. Він подякував членам ради за плідну співпрацю і підтримку факультету, акцентувавши увагу на тому, що попит на якісних випускників зростає і відповіддю на виклики сучасного ринку праці є проєкт «Агрокебети», який об’єднав зусилля представників бізнесу, студентів та викладачів. Тарас Висоцький побажав всім учасникам освітнього процесу здоров’я і швидше повернутись до звичного режиму в аудиторії.

З вітальним словом до зібрання звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, який виразив свою повну підтримку діяльності факультету аграрного менеджменту, особливо, в умовах сучасних викликів, коли подальший розвиток залежить від вміння приймати правильні управлінські рішення. Сергій Кваша розповів про широкий вибір можливостей для студентів, адже НУБіП входить в п’ятірку кращих поліпрофільних вузів України.

Декан Анатолій Остапчук ознайомив присутніх з досягненнями факультету, організацією навчального, наукового та виховного процесів та викликів 2020-2021 рр., на які факультет за підтримки, у тому числі членів Ради роботодавців, оперативно реагує. Підтвердженням ефективності такої роботи є високі місця в рейтингах навчальних закладів та топові посади випускників факультету.

Анатолій Остапчук подякував Раді роботодавців за підтримку та допомогу в гармонізації навчальних планів до сучасних вимог ринку праці і запропонував розширити Раду роботодавців факультету аграрного менеджменту шляхом долучення нових представників, а саме: Ольгу Ходаківську,  завідуючу відділом земельних відносин та природокористування ННЦ Інституту аграрної економіки НААН України та Віталія Киценка, завівідділом з питань розвитку агропромислового комплексу Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Ольга Ходаківська подякувала за надану можливість співпраці та відзначила високу затребуваність випускників факультету на ринку. Віталій Киценко також запевнив пристуніх у тому, що готовий бути корисним та співпрацювати з колективом і студентством.


Валерій Томіленко, експерт ринку рослинництва, студент першого випуску 1995 року спеціальності "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності", з якого розпочалась славетна історія факультету аграрного менеджменту, наголосив, що кожен університет повинен бути укомплектований високопрофесійними викладачами, що ведуть постійний науковий пошук і здатні підготувати спеціалістів, за якими роботодавці стоятимуть в черзі.

Андрій Касьян, екс-керівник підрозділу BASF Agricultural Solutions в Україні, Молдові та країнах Кавказу, а нині незалежний експерт аграрного бізнесу, поділився своїми думками про те, що сучасний студент не завжди розуміє, в чому популярність аграрної освіти та науки, адже неодноразово стикався з тим, що молодь часто не усвідомлює цінність пропонованих знань. Тому роботодавцям необхідно приходити в аудиторії і розповідати про практичні підходи до ведення бізнесу та на власному прикладі показувати для чого це потрібно і як можна використати у майбутньому ті знання, які відрізняють випускників факультету аграрного менеджменту та їх конкурентні переваги на сучасному ринку праці.


Анастасія Сень, начальник адміністративного відділу аграрної компанії ІМК, розповіла про свій досвід роботи з учасниками проєкту «Агрокебети», які зараз перебувають на практиці в компанії, підтвердила їх високий рівень підготовки і зазначила, що студенти вже отримали чіткі кар’єрні пропозиції. Адже змагання серед роботодавців-партнерів проєкту "Агрокебети" за кращих студентів факультету аграрного менеджменту розпочинається ще з початку навчання, задовго до їх випуску.

Олександр Журавель, приватний підприємець, експерт FAO, у своєму виступі зазначив про необхідність швидкого реагування на виклики сучасних реалій шляхом продуктивних дискусій та захисту цінностей, які генетично закладені в кожному громадянині України. Факультет має готувати лідерів, які формуватимуть суспільні думки для спільноти нашої держави.


Тетяна Балановська, завідувач кафедри менеджменту ім.професора Й.С. Завадського, подякувала членам Ради роботодавців за активну участь у житті факультету, запросила представників бізнесу приходити в аудиторії та ділитись своїми історіями успіху і наголосила на важливості розуміння студентами сенсу навчання.

Підводячи підсумки, голова Ради роботодавців ФАМ Тарас Висоцький закликав учасників до активного спілкування з молоддю на лекціях, постійного обміну інформацією стосовно можливостей проходження практики та потенційного працевлаштування.

 

Декан факультету Анатолій Остапчук подякував присутнім за активну співпрацю, побажав міцного здоров’я та запросив усіх на святкування 123-ї річниці НУБіП України.

Ольга Костюк, доцент кафедри адміністративного

менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook