Зустріч за круглим столом іноземних та українських студентів на факультеті аграрного менеджменту

14 травня 2021 року

   У сучасних умовах надзвичайно велику роль відіграє збільшення міжнародної складової в освітній діяльності. Світ швидко глобалізується, і залучення іноземних студентів до навчання в університетах України є важливим, оскільки покращує імідж та визнання навчального закладу. Окрім того, розширюються міжнародні зв’язки, збільшується можливість розвитку двосторонніх угод з університетами різних країн. Саме тому на факультеті аграрного менеджменту НУБіП України велика увага приділяється роботі з міжнародними студентами: їх навчанню, вихованню, адаптації до життя далеко від рідного дому.
   Варто відмітити, що іноземні студенти, навчаючись в Україні, повинні не тільки оволодівати професійними знаннями, але знайомитися з традиціями та культурною спадщиною нашого народу, вивчати українську мову. З іншого боку, студенти-українці повинні вивчати англійську мову як мову міжнародного спілкування, мати можливість застосовувати її на практиці.
   У цьому зв’язку, 13 травня 2021 року у гуртожитку 2 за круглим столом зустрілися студенти з п’яти країн світу зі студентами 3 групи 4 курсу для спілкування та міжкультурної комунікації. До заходу також долучився провідний фахівець відділу виховної роботи та студентських справ ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Володимир Гонський. Пан Володимир постійно бере участь у різноманітних заходах, які сприяють поширенню української культури, мови та пісні в межах та за межами нашої Батьківщини. Його небайдужість, творча енергія та ініціативність надихають оточуючих звертатися до свого коріння, досліджувати та пригадувати історію і традиції українського народу, вивчати культурну спадщину.
   Модерувала захід та забезпечувала переклад для іноземних студентів з української на англійську доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Катерина Алексеєва. З організацією заходу допомагала секретар деканату, студентка 4 курсу факультету аграрного менеджменту Яна Задорожня.


   

   Зустріч за круглим столом почалася з того, що студенти-іноземці представилися та сказали кілька визначальних, з їх точки зору, слів про свої країни. Так, Кадрі Абдуллах з Алжиру та Діалло Мухамед з Гвінеї розповіли про свої країни як «футбольні», а Техуа Амос з Кот-д’Івуару сконцентрував увагу на розвитку сільського господарства у його країні. Фанджа Ернест Роял зупинився на кліматичних умовах Камеруну та порівняв їх з кліматичними умовами в Україні, зазначивши, що йому все-таки важко адаптуватися до українських зим, а Фадоджу Олуватобілоба Рут з Нігерії найбільше уваги приділила порівнянню менталітету та рис характеру своїх співвітчизників та українців.


 

   У відповідь студенти 3 групи 4 курсу розповіли про ті села та міста України, де вони народилися. У даній групі навчаються студенти з різних куточків нашої Батьківщини, з різних областей. Наприклад, Богдан Присяжнюк народився та виріс у Західній Україні, в Івано-Франківській області, а Ярослав Копанєв – зі Сходу, з Луганська, який є нині незаконно окупованим. Богдан Кухарь розповів про свою «малу батьківщину» - Херсонську область, а Влад Степанюк, Тимур Алікперов та Потапенко Артур сказали кілька слів про Центральну Україну. Бойко Влад розповів про «сім чудес світу Вінниччини», Олександр Красноштан – про Сумську область, а Антон Сорока – про Полтавщину. Кожен студент мав можливість висловитися, тепло згадати край, де зростав та мужнів, і, навіть, запросити до себе в гості. Студенти-іноземці слухали з цікавістю та задавали питання.
    Наприкінці зустрічі історичну довідку присутнім надав Володимир Гонський. Знаючи багато про Україну, її історію та культурну спадщину, він закликав всіх подорожувати рідним краєм, вивчати історію та набувати нових знань.
   На завершення студенти заспівали під акомпанемент гітари Володимира Гонського пісню «Червона рута», яка є популярною в Україні та відомою далеко за її межами.
   Загалом, зустріч-діалог студентів різних країн світу за круглим столом була інформативною та корисною як для студентів з України, так і для студентів-іноземців, і пройшла дуже продуктивно. Ми глибоко переконані, що потрібно працювати над поширенням інформації про Україну, її історію та культурну спадщину, закликати студентів до активізації міжнародних зв’язків та комунікації. Українські студенти повинні вивчати іноземні мови, а іноземців в Україні потрібно долучати до української культури та мови. Досягти цього можна шляхом організації подібних заходів.

Щиро вдячні студентам за активну позицію, проявлену під час зустрічі. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю та конструктивний діалог!

Катерина Алексеєва,
Куратор іноземних студентів,
Наставник 3 групи 4 курсу ФАМ

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook