Гостьова лекція д-ра Анастасії Волкової в проекті "Агрокебети"

1 березня 2021 року
Факультет аграрного менеджменту НУБіП України

До «Агрокебет» завітала неймовірна Анастасія Волкова – засновниця стартапу Flurosat, одна з 35 «Інноваторів до 35 років» за версією MIT та одна з «100 жінок 2020 року» за версією ВВС.

 

Возможно, это изображение (1 человек и текст «Èู агрокебети online 17 лютого 17:00 як прискорити перехд агробзнесу до точного| екологчного землеробства: уроки 4х-рчного агротех стартапу FLUROSAT анастасія волкова засновниця та CEO Flurosat Ph.D., спкерка TEDx FluroSa»)

Вона народилась у Запоріжжі, навчалась у Польщі, Франції та Австралії, зараз проживає у Лос-Анджелесі.
Анастасія розповіла про те, як вирішила вчитись за кордоном, як створила свій стартап, знайшла перших клієнтів та залучила інвестиції, а також – про команду, таємницю успіху та майбутніх співробітників, яких Flurosat шукає в Україні.

Возможно, это изображение (12 человек, люди стоят и текст «исключительная команда = агро + большие данные + софт luroSat uroSat LuroSat 42 эксперта, 9 кандидатов наук (на фото выше часть команды)»)

Возможно, это изображение (1 человек и текст «VITAGRO кластер панель продуктивности от гибрида до масштабного мониторинга AnastasiaVolkova тип культуры фильтруйте и группируйте поля для анализа по любым критериям: нетпосева/пар /69полявыбранс порсорниу озимая соя ? статус культуры тип культуры гибрид дата посева стадия роста скорость роста биомасса поле) ваикудьтурь мыканиедв п п биомасса NDVI»)

 

Возможно, это изображение (1 человек, карта и текст «зоны стресса и прогноз урожая NDVI- стресскультуры R_BIL02 Anastasia olkova 880) 0H(060m) обиаруженнонь? LABEL NOLABEL NOLAREL 27моня(0.09rа) зоны стресса (слева), обнаруженные на ранней стадии роста культуры часто наносят урон урожаю. их эффект можно увидеть заблаговременно на картами прогноза урожая (справа) за 2-3 месяца до уборки.»)

 

Зібрали для вас цікаві цитати з виступу Анастасії Волкової.
Про себе:
- Мене мотивують завдання, які знаходяться на перетині п’яти кіл:
1) надвелика проблема голоду по всьому світу;
2) глобальні виклики для агробізнесу – глобальне потепління, кліматичні зміни та зміни навколишнього середовища;
3) залученість технологій майже у всі частки ланцюга створення продуктів;
4) вимогливі клієнти, які потребують якісного та екологічного продукту;
5) вплив на світ, який за моєї участі може стати набагато здоровішим.
Робота, яку я роблю, не має бути «чорною дірою». Докторська була для мене тягарем, аж поки не стала замовленням від реального клієнта. Фактор успішності для мене – можливість застосувати розробку у житті;
- Треба шукати або гарних клієнтів, або вирішувати реальну проблему;
Таємниця успіху Анастасії Волкової: «в мене є здоровий глузд і я ним користуюсь. Немає інших, окрім важкої праці, раціональності та емпатичного слухання».
Про стартап:
- Ми – The Sims сільського господарства;
- Все починається з клієнтів. Одним з наших перших інвесторів став саме наш клієнт;
- Flurosat з’явився, оскільки на дронах та супутниках почали встановлювати камери, якість зображень яких влаштовує сільське господарство;
- На початку я провела краш-тест проекту – я зателефонувала 30 агрономам та спитала: «Чи це вам потрібно? Скільки ви готові заплатити за таке рішення? Чи можу я приїхати та показати?». До тих, хто погодився, я приїхала та подивилась, коли вони прокидаються, коли виходять на поле, що там роблять, які інструменти та гаджети використовують;
- Люди не дуже товаришують із цифрами, машини добре товаришують з цифрами. Людям треба залишать 20% інформації, які мають 80% сенсу. Наші клієнти використовують останні наукові розробки, не вивчаючи їх.
Про команду:
- Найефективніші співробітники – ті, хто постійно вчиться. Ідеальне співвідношення – 60% власних знань, 40% - нових, отриманих від команди знань.
- В Україні ми шукаємо «цифрових агрономів» - спеціалістів, які готові більше часу проводити за екраном комп'ютеру, аніж в полях. Нам потрібні люди, які супроводжуватимуть агрономів на боці клієнтів. Молодих людей, яких цікавлять технології та які хочуть працювати з даними.
- Сучасним студентам в аграрній галузі рекомендую звернути увагу на екологічне землеробство. В нього надзвичайний потенціал та дивовижні перспективи на найближчі 10-30 років;
Про гроші:
- Вартість рішення має бути в 10 разів менша за вигоду, яку отримає клієнт;
- Інвестиційний капітал не має бути метою. Гроші навколо є, і їх обов’язково інвестують у гарну компанію;
- Інвестори кажуть, і я з цим погоджуюсь: будуй бізнес, все інше прийде самостійно! 

Дарія Чорна, магістрантка 1-го р.н.

ОП "Адміністративний менеджмент"

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook