Два дні плідної роботи ювілейної Х-ої міжнародної науково-практичної конференції «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства»

24 квітня 2021 року

     

 

      Пленарне засідання першого дня Х Міжнародної науково-практичної конференції «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства» було насичене цікавими, змістовними, націленими на вирішення проблем сьогодення і майбутнього в харчових та переробних виробництвах.

     І після невеликої перерви ініціативу перехопили секційні засідання:

       Секція 1. Стандартизація і сертифікація продукції АПК та технологій і засобів її виробництва;

       Секція 2. Актуальні проблеми виробництва продукції тваринництва і рибництва;

       Секція 3. Інноваційні технології переробки продовольчої сировини;

       Секція 4. Процеси і обладнання виробництва та переробки продукції АПК.

      В роботі секцій приймали участь співробітники факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК, а також доповідачі як із Національного університету біоресурсів і природокористування України, так і з зарубіжних організацій: Ташкентський державний технічний університет (Узбекистан), Люблінський університет (Польща), Відділ метрологічної служби Ліонської ветеринарної школи (Франція), Університет Клермон-Овергента, Ламд (Франція), Інститут генетики, фізіології та захисту рослин Академії наук Молдови, (м. Кишинів), Інститут експериментальної ветеринарії ім. С.М. Вишелесського, (Білорусь), Університет прикладних наук Ангальт, (Німеччина), Словацький сільськогосподарський університет в Нітрі (Словаччина), Єреванський державний університет (Вірменія).

       Найбільш активну участь серед вітчизняних наукових організацій прийняли науковці з Національного університету харчових технологій (м. Київ), Національного авіаційного університету (м Київ), Інституту технічної теплофізики НАН України (м Київ), Київського кооперативного інституту бізнесу і права (м. Київ), Інституту продовольчих ресурсів НААН України (Київ), Уманського національного університету садівництва (м. Умань), Херсонського державного аграрно-економічного університету (м. Херсон), Поліського національного університету (м. Житомир), відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції» (м. Одеса), Одеської національної академії харчових технологій (м. Одеса), Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя (м. Тернопіль).

       Разом на конференцію надійшло 190 тез доповідей, 103 з яких було заслухано під час секційних засідань протягом двох робочих днів. Кожна презентаційна наукова робота містила мету, об’єкти та методи досліджень, експериментальні дані у вигляді графіків, діаграм, таблиць, схем тощо та висновки. Роботи були присвячені дослідженням в харчових технологіях, стандартизації і сертифікації продукції та технологій в АПК, процесах і обладнанні харчових виробництв, розробленню нових видів харчових продуктів, очищенню води та газів, способів очищення біопалива та багато інших. Зацікавленість до всіх без винятку робіт можна було спостерігати за тими цікавими і допитливими запитаннями від студентів та аспірантів і побажаннями подальших наукових звершень від досвідчених науково-педагогічних працівників. В ході проведення секційних засідань народжувалися нові ідеї і подальші напрямки. 

        За результатами роботи секцій були визначені переможці, які отримали дипломи І, ІІ і ІІІ ступеню. Всім учасникам конференції було вручено сертифікати. На даному етапі це було зроблено у вигляді надсилання відзнак на електронні пошти учасників конференції, але найближчим часом ми надіємося на зустрічі в університеті, тому не за горами і урочисте вручення нагород найкращим науковим роботам.

 

       Підсумовуючи результати роботи конференції, можна сказати, що проведення таких Міжнародних науково-технічних конференцій на користь як викладачам, які обмінюються між собою досвідом роботи, так і здобувачам вищої освіти, які поповнюють свій багаж знань важливою науковою інформацією та мають змогу зустрітися з визначними науковцями і набратися досвіду.

Володимир Василів
завідувач (в.о.) кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook