День відкритих дверей, сесія студентів, підготовка до ЄВІ: основні питання порядку денного адміннаради із завідувачами кафедр

20 квітня 2021 року

20 квітня 2021 року чергову онлайн-нараду із завідувачами в.о. декана факультету Інна Савицька розпочала із традиційного звіту керівників підрозділів щодо ліквідації фінансової та академічної заборгованості студентами усіх спеціальностей.

Також попереду гарантів освітніх програм очікує презентація ОПП спеціальностей факультету, про що нагадав заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Ігор Буцик.

Наступним питанням порядку денного прозвучав звіт завідувача кафедри соціальної роботи та реабілітації Ірини Сопівник про забезпеченість дисциплін кафедри електронними навчальними курсами.

Про якість проведення навчальних занять денної і заочної форми прозвітували заступники декана Світлана Харченко, Ігор Буцик та Ярослав Рудик.

Факультет продовжує готуватися до дня відкритих дверей для вступників у магістратуру, який заплановано на 29 квітня 2021 року. Факультетський блок онлайн-зустрічі буде містити виступи декана факультету Інни Савицької, завідувачів кафедр Руслана Сопівника, Ірини Сопівник, Сергія Кубіцького, Світлани Амеліної, Марії Личук та Віталія Шмаргуна. Затверджено регламент виступів – до 3 хвилин.

Окремо Інна Савицька розглянула організацію складання сесії студентами, які за наказом навчаються і складають сесію за індивідуальним графіком і виїхали чи виїжджають за кордон (Туреччина, Німеччина, Швейцарія). Координацією цього питання займатиметься заступник декана Алла Кравченко.

Факультет продовжує рекламувати свої можливості щодо підготовки вступників магістратури до складання ЄВІ. З цього року ЄВІ обовʼязкове для всіх спеціальностей. Це питання після адміннаради додатково розглянули декан факультету разом із завідувачами кафедр, що здійснюють викладання іноземних мов студентам НУБіП України.

На нараді розглянули також надходження від госпрозрахункових підрозділів кафедр та наповнення наукового спеціального фонду. Координатор цього напряму роботи, заступник декана Світлана Харченко наголосила, що проректор з наукової та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк на координаційній раді назвав три ключові напрями розвитку наукової складової в університету: 1) наповнення спецфонду і співпраця з бізнесом (надання наукових послуг з укладанням договорів, гранти, проєкти, Еразмус+,  тощо), 2) державне фінансування через НДР, що їх подаємо до МОН і до Фонду  національних досліджень; 3) публікаційна активність (Scopus, Web of Science). Особливістю є проведення аналізу у розрізі кафедр та науково-педагогічних працівників. Наш факультет запланований звітувати на 17 серпня 2021 року на Координаційній раді щодо наукової діяльності.

Наприкінці зустрічі прозвучали оголошення від завідувачів кафедр, зокрема про:

  • тиждень психології (з 26 по 30 квітня);

майбутні конференції:

  • 30 вересня 2021 р. ‒ «Михайло Грушевський та епоха: сучасні наративи у міжнародному контексті (до 155-річчя від дня народження) ‒ кафедра міжнародних відносин і суспільних наук;
  • 21 жовтня 2021 р. ‒ «Україна між Сходом і Заходом: проблеми і перспективи міжкультурної комунікації у ХХІ ст. (до 150-річчя від дня народження Агатангела Кримського)» ‒ кафедра філософії і міжнародної комунікації;
  • 11 листопада 2021 р. ‒ Рецепція постаті Івана Франка: письменник, філософ, перекладач (до 165-річчя від дня народження) ‒ кафедра іноземної філології і перекладу.

Позитивним акордом наприкінці зустрічі прозвучала інформація від декана факультету Інни Савицької про участь наших студентів у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт. Від факультету подано 26 робіт. Маємо вже трьох призерів: Вікторію Мацолу ("Соціальна робота", наук. керівник Ірина Сопівник), Вікторію Черепʼяну ("Освіта. Професійна освіта", наук. керівник ‒ Руслан Сопівник), Ольгу Гребченко ("Менеджмент освіти", наук. керівник ‒ Василь Базелюк).

Також на нараді розглянули щотижневе питання інформаційної політики та висвітлення діяльності кафедр факультету у соціальних мережах Facebook та Instagram.
 

Прес-центр деканату

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook