Міжнародний семінар: як пандемія впливає на ринки нерухомості?

17 квітня 2021 року
     15 квітня 2021 року відбувся другий онлайн-семінар на тему «COVID-19 та ринки нерухомості: як пандемія впливає на ринки нерухомості в регіоні ЄЕК ООН?», що був організований Європейською економічною комісією ООН (ЄЕК ООН) та Всесвітньою продовольчою організацією (ФАО).

     На вебінарі учасники з багатьох країн розглянули останні події та найважливіші рушійні сили, що в даний час впливають на національні ринки нерухомості; приклади того, як національні кадастрові служби справляються з проблемами та забезпечують надання важливих соціальних послуги, а також як приватний сектор, що обслуговує ринки нерухомості, адаптується до ситуації із соціальними обмеженнями.

     На вебінарі виступили колишня голова Комітету ЄЕК ООН з питань містобудування, житлового будівництва та землеустрою Олена Солгайова, керуючий директор Норвезької асоціації агентів нерухомості Карл Гевінг, віцепрезидент з питань Європи Міжнародного союзу нотаріусів Лайонел Гальєс, консультантка Федерального геодезичного управління Боснії та Герцеговини Єлена Зеліч, керівник Центру передового досвіду з управління просторовою інформацією Республіканського геодезичного органу Сербії Дарко Вучетич та інші доповідачі. На запрошення регіонального представництва ФАО у вебінарі взяв участь завідувач кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, професор Андрій Мартин.

     На панельній дискусії були обговорені питання проте, як країни, у яких створені та функціонують електронні кадастрові сервіси для громадян, забезпечують стійкість у наданні державних послуг на рівні «звичайного ведення бізнесу». Учасники поділилися досвідом того, як кадастрово-реєстраційні органи реагували на пандемію та підтримували функціонування ринків нерухомості, а також як пандемія вплинула на доступ економічно вразливих груп до власності на майно. Особливий інтерес учасників викликало обговорення проблем ринку короткострокової оренди нерухомості та таких сервісів як AirBnB, що суттєво залежать відтуристичних потоків.

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook