Сумська область: рятувальники двічі ліквідовували масштабні загоряння сухої рослинності

7 квітня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 Упродовж 5 квітня пожежно-рятувальні підрозділи Сумщини ліквідували дві масштабні пожежі в природних екосистемах. Загальна площа пройдена вогнем становить близько 10 га.

Зокрема, о 15:31 на лінію екстреного виклику «101» надійшло повідомлення, що на виїзді з м. Суми поблизу с. Трохименкове палає суха рослинність. Горіння відбувалося на площі близько 7 га. Відділенню чергового караулу 3-ї державної пожежно-рятувальної частини вдалося локалізувати пожежу о 16:40. О 17:13 повністю ліквідували загоряння та не допустили подальшого поширення вогню.

Цього ж дня, о 15:44 рятувальникам повідомили про те, що в. Шостка по вул. Воронізька на площі 3 га горить поле сухої трави. Відділенню чергового караулу 4-ї державної пожежно-рятувальної частини вдалося локалізувати пожежу о 17:05 та не дозволити полум’ю перекинутись на поряд розташоване з епіцентром пожежі садове товариство. О 17:58 пожежу було ліквідовано..

У всіх двох випадках до загоряння призводило необережне поводження з вогнем. Закликаємо громадян не провокувати пожеж в природних екосистемах, а при виявленні ознак горіння сповіщати рятувальників за номером «101».

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/122765.html

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook