Допомога бібліотек НУБіП науково-педагогічним працівникам: практичний досвід

30 березня 2021 року

    Служба інформаційного моніторингу в науковій бібліотеці створена для допомоги науковій спільноті університету у пошуку найсучасніших публікацій в іноземних та вітчизняних виданнях за різними галузями науки і техніки. Ми здійснюємо пошук у наукометричних базах даних (SCOPUS, EBSCO, Web of Science), ресурсах відкритого доступу (DOAJ), українських періодичних виданнях та базах даних.


   Всім, кому цікава така інформація, нагадуємо, що на нашій сторінці на сайті університету є розділ «Служба інформаційного моніторингу», де можна заповнити форму для запиту та вислати її на електронну адресу [email protected].
   

   Одним з перших запитів, що надійшов до Служби інформаційного моніторингу у філії бібліотеки у навчальному корпусі №6, був запит від Олени Малашевської, старшої викладачки кафедри геодезії та картографії.

    Згідно її запиту, працівниками бібліотеки було надіслано 15 документів англійською мовою та 15 анотацій статей українською мовою. Наразі робота продовжується. Пропонуємо відгук пані Олени про якість роботи служби:

  «Мною був наданий запит на тему: «Еколого-економічні основи впорядкування існуючих сільськогосподарських землеволодінь і землекористувань» до Служби інформаційного моніторингу на інформацію для підготовки наукових публікацій у виданнях, які входять до міжнародних наукометричних баз даних SCOPUS та Web of Science.
      Варто відмітити високий професіоналізм колективу. Вся надана інформація чітко відповідає запиту, зокрема, стосовно тематики, періодичності надання інформації. Із фахівцями Служби інформаційного моніторингу відбувалося постійне особисте спілкування. В результаті чого матеріали були підібрані із врахуванням індивідуальних особливостей дослідження. Особлива подяка Олені Литовченко, завідувачці філії бібліотеки у навчальному корпусі № 6.
     На даний час мною було отримано два блоки інформації, які включають тексти статей та матеріали конференцій. Окремо надані анотації (що дуже зручно). Серед отриманої інформації 30% я вже використовую при підготовці наукової статті, 60% планую використати, лише 10% публікацій не будуть використані (проте, виключно зважаючи на особливості дослідження).
      Вважаю роботу Служби інформаційного моніторингу корисною та сподіваюсь на подальшу співпрацю».


    Інший відгук про роботу служби інформаційного моніторингу у філії бібліотеки у навчальному корпусі № 12 надійшов від Ірини Деркач, доцента кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії:

   «Я дуже вдячна співробітникам філії бібліотеки за надану інформацію за тематикою мого запиту. Ми співпрацюємо вже більше, як пів року. Дуже задоволена отриманою інформацією, яка надходила своєчасно і оперативно. Сподіваюсь на довготривалу співпрацю в майбутньому».


    Своїми враженнями про нові послуги, що надає філія бібліотеки у навчальному корпусі № 11, ділиться також Лілія Савченко, доцент, в.о. завідувача кафедри транспортних технологій та засобів у АПК. За її запитом "Теоретико-методологічні засади формування логістичної системи в аграрній галузі" протягом двох з половиною місяців було надіслано 45 документів українською та англійською мовами.

   «Мені дуже приємно залишити відгук про службу інформаційного моніторингу. Я вважаю, що це найкраще із всього, що придумала бібліотека. В час, коли викладацька робота займає велику частину часу (дистанційне навчання, розробка електронних курсів, написання наукових статей і т. п.), служба інформаційного моніторингу є вагомою інформаційною підтримкою для викладача. Я щиро вдячна Вам за пророблену роботу, тому що це дуже зручно, коли тобі підібрали матеріал за темою твоєї роботи і в будь-який час можна на пошті переглянути і ознайомитись із новими матеріалами по науковому пошуку, не витрачаючи час на похід у бібліотеку. Я Вам бажаю вдячних користувачів і дуже дякую за Вашу роботу!»


   Отже, ми щиро дякуємо за високу оцінку нових бібліотечних послуг від наших користувачів. Завжди раді допомогти, звертайтесь: [email protected], [email protected], Facebook.

Олена Литовченко, Анна Новакова,
Лариса Задерилова, Тетяна Лєньова

завідувачки філій наукової бібліотеки
у навчальних корпусах № 1, 6, 11, 12

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook