На кафедрі економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка відбувся День відкритих дверей

26 березня 2021 року

 

        25 березня 2021 року кафедра економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка гостинно приймала випускників шкіл, коледжів і технікумів, а також їхніх батьків на Дні відкритих дверей в онлайн-форматі.

День відкритих дверей − це особливий день у житті кожного закладу освіти, окремого факультету чи кафедри. Такий захід проводиться з метою ознайомлення майбутніх абітурієнтів із життям Університету, напрямами підготовки та спеціальностями навчального закладу.

Отримати інформацію про особливості вступу та навчання до Університету та економічного факультету, зокрема, на запрошення кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка завітали майбутні студенти з різних регіонів України. На зустрічі були присутніми близько 100 учнів із: 179 та 287 гімназій, спеціалізованих шкіл №64 і №53 м. Києва; Григорівської ЗОШ Старокостянтинівського району Хмельницької області; КЗ «ЗОШ І-ІІІ ст.» № 4 м. Хмільника Вінницької області; Олександрівського ліцею та ОЗ «Академічний ліцей» Скадовської міської ради Херсонської області; Економіко-правового ліцею № 34 м. Кропивницького; ОНЗ − Гребінківський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» і Гребінківської гімназії смт. Гребінки, Васильківського р-ну, Київської області; Політехнічного коледжу з м. Хмельницький; Боярського коледжу екології і природних ресурсів НУБіП України м. Боярки, Київської області; Київського коледжу зв’язку, коледжу Київського Міжнародного університету та коледжу НАУ м. Києва.

Декан економічного факультету, професор кафедри Анатолій Діброва ґрунтовно представив економічний факультет НУБіП України, його видатних випускників, перспективи отримання подвійних дипломів, співпрацю із бізнес-структурами і зарубіжними партнерами та Радою роботодавців.

Завідувачка кафедри професор Рогач Світлана привітала майбутніх студентів, представила кафедру економіки підприємства, навчально-педагогічних працівників кафедри і побажала зробити правильний вибір майбутньої професії. Світлана Михайлівна відзначила також, що у рейтингу професій, які сьогодні обирає молодь, професія економіста є затребуваною. Популярність її можна пояснити тим, що з дипломом економіста можна піти і в наукову сферу, і у виробничу, стати  керівником підприємства, обіймати посади у міністерствах чи муніципальних органах влади.

Із актуальними питаннями прийдешньої вступної кампанії гостей ознайомив представник приймальної комісії Сергій Ковалевський. Майбутнім вступникам Сергій Сергійович коротко розповів про реєстрацію електронного кабінету, процес прийому заяв від абітурієнтів, формування рейтингових списків і зарахування. Доповідач зазначив, що кожен охочий упродовж вступної кампанії зможе отримати вичерпну інформацію у Приймальній комісії Університету. «Для того щоб стати нашим студентом вам потрібно зробити зовсім небагато, для початку зайти на офіційний сайт Університету [email protected] (facebook.com/vstupnubip) визначитися з тим, яку професію ви хочете обрати. Заходьте у вкладку вступнику, там є перелік спеціальностей за яким ви можете вступати, а також ознайомитися з інформацією, яка вас цікавить», – зазначив Сергій Ковалевський.

Надзвичайно цікаву і потрібну інформацію щодо міжнародної діяльності Університету та можливостей міжнародної активності студентів на економічному факультеті представила заступник декана з міжнародних питань Тетяна Куць.

Зокрема, Тетяна Валеріївна:

- розповіла про можливості навчання за обміном і освітніх стажувань, про можливості отримати міжнародні гранти та проходження виробничої практика за кордоном;

- поінформувала про співпрацю Університету та економічного факультету, зокрема, з Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф, Німеччина, Вищою школою сільського господарства м Лілль, Франція, Латвійським університетом наук про життя та технологій, Латвія, Варшавським університетом наук про життя, Польща, Словацьким аграрним університетом, м.Нітра, Університетом Фоджа, Італія;

- відмітила, що навіть в умовах пандемії на економічному факультеті за сприяння декана А.Д. Діброви діє Програма подвійних дипломів, за якою студенти можуть отримати освіту в НУБіП України й паралельно в Словацькому аграрному університеті, м. Нітра.

Свого роду підтвердженням інформації Куць Т.В. став виступ перед учасниками заходу студентки магістратури економічного факультету Сельмі Алімурадової, яка саме й навчається паралельно в Словацькому аграрному університеті, м. Нітра. Зокрема, Сельмі акцентувала увагу на значних можливостях, які мають студенти економічного факультету для самореалізації.

До переваг навчання в НУБіП України та на економічному факультеті, зокрема, які висвітлювалися на Дні відкритих дверей, також відноситься можливість навчання на військовій кафедрі. На жаль, її представники з об’єктивних причин не змогли завітати на День відкритих дверей, організований кафедрою економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка, тому для гостей було продемонстровано відео-ролик із літніх польових навчальних зборів 2020 р. студентів-військових курсантів. Завідувачка кафедри Рогач Світлана наголосила, що військова кафедра НУБіП України однією з найбільш потужних серед закладів вищої освіти нашої держави.

Продовжив розповідати гостям про переваги навчання на економічному факультеті та в НУБіП України загалом випускник магістратури 2020 р. за спеціальністю «Економіка» та випускник військової кафедри Університету Ткач Назар. Він цікаво розповів про студентське життя, дозвілля, звернув увагу на широкі можливості побувати за кордоном, навчаючись в університеті, та можливості вдало працевлаштуватися, маючи диплом НУБіП України.

Спогадами про студентські роки із присутніми поділився Козенко Владислав − випускник економічного факультету 1992 р., к.е.н., керівник департаменту закупівель корпорації «PepsiCo Україна». Владислав Володимирович наголосив на тому, що сучасні випускники Університету мають великі можливості, перемагають у конкурсах й очолюють ключові посади в державних органах і бізнес-структурах.

 

На завершення зустрічі гостям було продемонстровано відео-ролик про економічний факультет.

Учні, батьки та присутні на зустрічі вчителі шкіл і коледжів уважно прослухали інформацію, задавали запитання, отримали позитивне враження від змістовної, цікавої онлайн-зустрічі на кафедрі економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка.

Кафедра економіки підприємства

ім. проф. І.Н. Романенка запрошує на навчання

за освітньою програмою  «Економіка підприємства»

ОС «Бакалавр»

 

Тетяна Мірзоєва,

 доцент кафедри економіки підприємства

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook