Підвищення кваліфікації лікарів ветеринарної медицини - складова безперервної освіти

14 березня 2021 року

 

З 1 по 12 березня 2021 р. на базі факультету ветеринарної медицини спільно з ННІ неперервної освіти і туризму дистанційно підвищували кваліфікацію керівники і спеціалісти Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Згідно плану-графіку навчання проходили фахівці Держпродспоживслужби з таких підрозділів:

1. Начальники і заступники головних управлінь Держпродспоживслужби в області.
2. Керівники і спеціалісти підрозділів з державного контролю.
3. Керівники і спеціалісти підрозділів з організації протиепізоотичної роботи.

Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні теми:

Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.

Освіта дорослих: реалізація освітніх програм та послуг в системі післядипломної освіти.

Застосування антибіотиків при лікуванні тварин. Шляхи вирішення проблеми антибіотикорезистентності.

Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів. Вимоги законодавства ЄС, України та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів.

Державний контроль та нагляд за якістю ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ), що застосовуються в Україні. Роль державних інспекторів ветеринарної медицини в недопущенні несанкціонованого обігу в Україні ветпрепаратів.


Клітинні технології у ветеринарній медицині. Практичні аспекти трансфузіології.

Використання молекулярно-генетичних методів дослідження якості та безпеки продукції АПК.

ВООЗТ (МЕБ) – єдиний список інфекційних та інвазійних хвороб. Профілактика і заходи боротьби з АЧС.

Теоретичні аспекти системи НАССР. Підходи до практичного впровадження НАССР. Найбільш поширені невідповідності під час впровадження системи НАССР.

Мікотоксикологія. Розповсюдження грибів-продуцентів мікотоксинів. Класифікація мікотоксикозів. Токсикодинаміка та біологічна дія мікотоксинів на організм тварини.

Нові методичні підходи до діагностики та лікування інвазійних хвороб тварин.


Планування та організація здійснення основних протиепізоотичних заходів в Україні. Державних контроль за їх виконанням. Профілактика і заходи боротьби зі сказом в Україні, країнах СНД і світі.


Основи роботи інформаційної системи «Центр моніторингу благополуччя у скотарстві».

Слухачам проводили профорієнтаційну роботу, були висвітлені правила прийому до НУБіП України у 2021 році та переваги навчання в нашому університеті. Особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини.

Представлена можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми, які функціонують в ННІ неперервної освіти і туризму та факультеті ветеринарної медицини. Увагу слухачів було акцентовано на можливості стажування фахівців ветеринарної медицини приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України.

Слухачам побажали високих професійних досягнень і щоб набуті знання у НУБіП України приносили матеріальне та моральне задоволення.

У своїх відгуках слухачі підвищення кваліфікації подякував науково-педагогічному колективу НУБіП за їхню працю та знання, які вони отримали в Університеті.

Окремо висловили щиру вдячність керівництву Національного університету біоресурсів і природокористування України за відмінно організоване навчання.


Григорій Бойко,
доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії,
відповідальний за післядипломну освіту на факультеті ветеринарної медицини

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook