Співпраця з Малою академією наук як традиція

3 березня 2021 року
Щорічний Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України є одним із провідних заходів МАН, який об’єднує сотні учасників із різних областей. Конкурс проводиться з метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку обдарованих дітей, виховання їх у дусі патріотизму і демократичних цінностей, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації.

  Співпраця науковців гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету природокористування і біоресурсів України з Малою академією наук стала доброю багаторічною традицією, яка дарує радість наукового спілкування і учням-учасникам конкурсу-захисту, і науковцям, яких шанобливо запрошують до членства у складі журі.

     2020-2021 навчальний рік став дещо особливим для юних дослідників: карантинні обмеження, зміни у вимогах до написання наукових робіт та в умовах проведення конкурсу зменшили кількість учасників. Але, попри все, обдарована молодь із різних куточків нашої країни, подолавши рубіж першої конкурсної сходинки, виявила готовність представити свої наукові роботи на ІІ (регіональному) етапі у незвичному для учасників форматі – дистанційно.

     Загалом конкурс-захист відбувається в 65 секціях 12 наукових відділень майже за всіма напрямами природничих, гуманітарних і суспільних наук.

     Цього року до головування у складі журі Малої академії наук було залучено провідних науковців гуманітарно-педагогічного факультету, чий досвід і авторитет викликає повагу в освітянської спільноти: журі секції «Журналістика» відділення філософії та суспільствознавства очолив декан факультету, доктор філологічних наук, професор, заслужений працівник освіти і науки України Василь Дмитрович Шинкарук; очільником журі секції «Педагогіка» було запрошено завідувача кафедри, доктора педагогічних наук, доцента Руслана Васильовича Сопівника, а членом журі цієї ж секції - асистента кафедри педагогіки, кандидата педагогічних наук Лідію Миколаївну Чередник; головування у журі секції «Мовознавство» відділення було довірено завідувачу кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей, кандидату філологічних наук, доценту Інні Вікторівні Грабовській; головою журі секції «Соціологія» виступила Ірина Віталіївна Сопівник, в.о.завідувача кафедри соціальної роботи та реабілітації, доктор педагогічних наук, доцент.

     Для науковців НУБіП така співпраця є не тільки виявом пошани зі сторони колег, надпочесною місією, можливістю поспілкуватися з юними даруваннями, але і нагодою провести профорієнтаційну роботу, залучивши кращих випускників МАН до отримання освіти у стінах славетного університету з багаторічною історією, глибокими традиціями, високим рівнем освітніх послуг.

     Так, 25 лютого проходив ІІ (регіональний) етап конкурсу-захисту наукових робіт у секціях «Педагогіка», «Журналістика», «Мовознавство», «Соціологія» конкурсантів з різних куточків Київського регіону. Скориставшись нагодою спілкування з обдарованими випускниками шкіл Київщини, Василь ШинкарукРуслан СопівникІнна ГрабовськаІрина Сопівник презентували учням традиції, освітні можливості, переваги та особливості навчання за різними освітніми програмами гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. Вагомими аргументами вибору на користь НУБіП, на думку науковців, є і потужний кадровий потенціал закладу, і сучасна матеріально-технічна база, обладнані в академічному стилі зали та аудиторії, багатотисячний бібліотечний фонд, і практика та стажування у провідних вузах Європи, і можливість навчання за програмою «подвійного диплому» та самостійного формування освітньої траєкторії через визначення дисциплін вільного вибору.

     З особливою гордістю завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник розповів слухачам про минулорічну переможницю конкурсу-захисту наукових робіт МАН з педагогіки Діану Гуменюк, яка стала здобувачем бакалаврського рівня освіти в НУБіП за спеціальністю Професійна освіта і сьогодні тримає першість у рейтингових списках студентів факультету.

     Зацікавленість в очах юних науковців, поставлені ними питання та готовність здобувати елітну освіту покладають надію на те, що наступного навчального року лави здобувачів освіти гуманітарно-педагогічного факультету поповняться найкращими випускниками шкіл України.

Лідія Чередник,
асистент кафедри педагогіки

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook