Доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин імені акад. В. Г. Касьяненка Тетяна Анатоліївна Мазуркевич прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Цитологія, гістологія, ембріологія» в online-режимі

26 лютого 2021 року

Лекція на тему «Життєдіяльність клітин. Будова і функції статевих клітин» була прочитана доцентом Т. А. Мазуркевич в online-режимі студентам 6–9 груп 1 курсу факультету ветеринарної медицини. Явка студентів на лекції становила близько 90 %.


На лекції були присутні відповідальна від ФВМ для здійснення контролю за якістю знань, доцент Н. І. Бойко, науково-педагогічні працівники кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин імені В. Г. Касьяненка – завідувач кафедри, професор О. П. Мельник, професор Н. В. Дишлюк, доценти Ж. Г. Стегней, Н. В. Друзь, асистент С. І. Усенко, а також професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого В. О. Трокоз.


Тетяна Анатоліївна виклада метеріал лекції, в якому були розкриті питання життєдіяльності клітин, що включають обмін речовин, подразливість, чутливість, мінливість, адаптацію, ріст, старіння, смерть, а також репродукцію клітин – мітоз, амітоз, мейоз. Також на лекції були розглянуті питання будови і функцій сперматозоїдів і яйцеклітин, класифікації яйцеклітин, особливості будови яйцеклітин (яйця) птахів.

Завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин імені акад. В. Г. Касьяненка, професор О. П. Мельник


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook