Міжнародна онлайн-лекція на факультеті економіки і природокористування ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут»

26 лютого 2021 року

  1 1     

      Зовнішня академічна мобільність – один із напрямів міжнародної діяльності ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут». Вона відкриває виняткові можливості для отримання якісної освіти, проведення досліджень, міжнародної співпраці. 

     Відповідно до наміру Угоди про міжнародну співпрацю між ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», Університетом Економіки у Бидгощі (Польща) та Громадкою  Болеславецького повіту Нижнєсілезького воєводства (Польща) відбулася бінарна онлайн-лекція для здобувачів вищої освіти ОС «Магістр»  та ОС «Бакалавр» факультету економіки і природокористування на тему: «Сталий розвиток соціально-економічних систем». Її провели: професор інституту Світлана СУДОМИР, доктор наук, війт гміни Громадка Болеславецького повіту Нижнєсілезького воєводства Дарій ПАВЛІЩИ (ПОЛЬЩА), заступник міського голови Єленя Гора Петро ПАЧОСКІ (ПОЛЬЩА), декан Бидгощського університету економіки, доктор Марцін КЕСІ (ПОЛЬЩА).

2 1     

   В онлайн-лекції професор Світлана СУДОМИР розкрила поняття «розвиток» в контексті соціально-економічних систем як якісно-динамічний, прогресивно-змінюючий процес в організації та менеджменту як системних цілісностей, спрямованих на підвищення рівня і якості життя людей, стратегічної конкурентоспроможності суб’єктів діяльності. А також відмітила на важливості економічної складової як функціонально-забезпечуючого  фактора розвитку людини шляхом формування здорового екологічного та соціального клімату життєдіяльності основного суб’єкта природи.

3 14 15 197       

      Продовжуючи лекцію, доктор наук війт  гміни Громадка Болеславецького повіту Нижнєсілезького воєводства Дарій ПАВЛІЩИ (ПОЛЬЩА)  наголосив, що в рейтингу найбагатших громад Польщі, опублікованому в журналі «Громада», гміна Громадка посіла 17 місце з 1548 сільських громад, зупинився на основних критеріях розвитку, що привели до успіху громади,  а також зазначив, що саме від інтелектуального потенціалу громади вирішується її майбутнє, акцентував увагу на важливості екологічного фактора, який є  головною умовою забезпечення життєдіяльності людини.

      Декан Бидгощського університету економіки, доктор наук Марцін КЕСІ доповнив  п. Дарія ПАВЛІЩИ з питань екологічної безпеки розвитку громади, зокрема щодо методів зараження газом.

10     

     Про соціально-еколого-економічну складову розвитку громад Польщі розповів заступник міського голови Єленя Гора Петро ПАЧОСКІ.
8    

     Очільниця економічного факультету Любов ЯРЕМА висловила подяку  за проведену лекцію та  наголосила на важливості співпраці між закладами вищої освіти та громадами в умовах інтеграції європейського освітнього простору та інформатизації освіти й суспільства.

11

Декан факультету «Економіки і природокористування»
Любов ЯРЕМА

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook