Якість та організація освітнього процесу в полі зору вченої ради ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

19 лютого 2021 року

У відповідності до плану відбулося лютневе засідання Вченої ради ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
В полі зору опинились важливі питання забезпечення якості освітнього процесу ОС «Бакалавр», ОС «Магістр» за спеціальностями 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», 144 «Теплоенергетика» в контексті нових викликів та завдань щодо формування навчальних планів на 2021-2022 н.р.
Посилення впливу науково-педагогічних працівників на ефективність викладання дисциплін та організації самостійної роботи студентів, урахування сучасних вимог роботодавців, застосування компетентнісного підходу у формуванні партнерських відносин між учасниками освітнього процесу - ці завдання прозвучали з вуст директора інституту Віктора Каплуна як дорожня карта для роботи з удосконалення навчальних планів, структурно-логічного викладання та змістовного наповнення дисциплін.

Доповідачами про стан та перспективи забезпечення якості освітнього процесу у розрізі спеціальностей були голова науково методичної комісії інституту, завідувач кафедри автоматики і робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталій Лисенко та заступник директора Роман Чуєнко.

 

Віталій Лисенко звернув увагу на потребі кожній випусковій кафедрі виконати самоаналіз з формування переліку та змісту дисциплін вибіркових блоків для підвищення якості освітнього процесу та адаптивної привабливості їх викладання у розрізі спеціальностей та спеціалізацій.

Роман Чуєнко окреслив завдання гарантів освітніх програм та завідувачів випускових кафедр щодо удосконалення навчальних планів та графіків освітнього процесу на предмет їх відповідності чинним стандартам вищої освіти та можливості їх удосконалення з метою підвищення якості освітнього процесу.

В обговорені взяли участь завідувачі кафедр та гаранти освітніх програм (Микола Заблодський, Андрій Жильцов, Леонід Червінський, Валерій Горобець), які висловили своє бачення взаємодії у забезпеченні відповідності наявних освітніх і освітньо-наукових програм вимогам ринку праці та чинним нормативам.

Вчена рада одностайно ухвалила рішення щодо практичних кроків з підготовки змін до навчальних планів на майбутній період, зокрема проведення самоаналізу в частині складу та змісту дисциплін вибіркових блоків для формування адаптивної привабливості їх викладання у розрізі спеціальностей та спеціалізацій.
Одним з питань порядку денного був розгляд плану діяльності Товариства молодих вчених та студентів на поточний навчальний рік, з інформацією про який виступив його голова Євген Антипов. Самоврядна організація молодих науковців озвучила досить амбітні плани.

 

Вчена рада розглянула інші питання життєдіяльності інституту.

Марина Гачковська,
старший викладач кафедри автоматики
і робототехніки ім. акад. І.І. Мартиненк
а
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook