Памяті Героїв Небесної сотні

19 лютого 2021 року
Кафедра інтегрованого захист ута карантину рослин

Пливе кача по Тисині,

Ой, пливе кача по Тисині.

Мамко моя, не лай мені.

Мамко моя, не лай мені.

Залаєш ми в злу годину,

Ой, залаєш ми в злу годину.

Сам не знаю, де погину.

Погину я в чужім краю,

Погину я в чужім краю.

 

  Слова цієї трагічної пісні болісно відгукуються у свідомості кожного українця спогадами про страшні події Революції Гідності та героїв Небесної Сотні.

 20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. У той день загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників. Цього ж дня на Майдані Незалежності відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею», а під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом.

Цього дня ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Гідність, свобода, відвага, єдність, честь – стали одними з головних об'єднавчих цінностей Революції Гідності.

Хвилиною мовчання, після вступного слова доцента кафедри інтегрованого захисту рослин та куратора Тетяни Чернеги студенти 4 курсу англомовної групи вшанували пам’ять загиблих учасників Майдану. Не було серед них того, хто б не чув чи не знав історію подвигу Небесної Сотні і не шанував би їх за це. Адже події Революції Гідності розгорталися фактично на очах кожного, висвітлювалися в усіх джерелах. Крім того були серед студентів та викладачів НУБіП України й ті, хто безпосередньо приймав там участь.

Куратор Тетяна Чернега наголосила, що Герої Небесної Сотні – це уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості. Ними стали звичайні люди, різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому було 82 роки, а наймолодшому – лише 17.

Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він укотре підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави. Про це слід знати і пам’ятати кожному.

Слава Героям Небесної Сотні!

Будьмо гідні своїх героїв, які віддали свої життя за нашу свободу та право на вільний розвиток.

Слава Україні!

Марина Курч,

студентка 4 курсу спеціальності «Захист і карантин рослин»,

Тетяна Чернега, куратор групи

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook