Заслуховування кандидатської роботи Світлани Горновської

5 лютого 2021 року
Кафедра інтегрованого захисту та карантину рослин

 

5 лютого 2021 року професори, доценти, аспіранти кафедр ентомології ім. проф. М.П. Дядечка, фітопатології ім. проф. В.Ф. Пересипкіна та кафедри екобіотехнології та біорізноманіття взяли участь у розширеному засіданні кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин. На засіданні відбувся попередній захист кандидатської дисертації Горновської Світлани Володимирівни «Агроекологічне обґрунтування контролю чисельності основних фітофагів соняшнику в Лівобережному Степу України» (спеціальність 16.00.10 – ентомологія), науковий керівник професор, доктор біологічних наук, академік НААН України Віталій Федоренко.

Робота Світлани викликала великий інтерес та наукову дискусію. Розширення посівів соняшнику в останні роки та зміна структури агроценозів призвели до збільшення кількості шкідливих організмів на культурі. Тому удосконалення методів оцінки стану фітофагів та ентомофагів агроценозу культури, пошук екологічно орієнтованих методів захисту від шкідників є дуже важливим і актуальним. Виробнича перевірка результатів дослідів проведена протягом 7 років. Рецензентами роботи від кафедри були професор Доля М.М., доценти Дмитрієва О.Є., Чернега Т.О., які після ознайомлення з роботою відзначили актуальність досліджень та звернули увагу на окремі питання, що потребують уточнення.

 

В обговоренні взяли участь професори Кирик М.М., Патика М.В., Доля М.М., доценти Дмитрієва О.Є., Сикало О.О., Бабич А.Г., Гентош Д.Т., Яковлєв Р.В, Чернега Т.О.

Робота Світлани Горновської була підтримана та одноголосно рекомендована до розгляду на засіданні науково-технічної ради факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

 

 

Ольга Дмитрієва, секретар кафедри

 інтегрованого захисту та карантину рослин

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook