Пам’ятати героїв Крут

29 січня 2021 року
Кафедра інтегрованого захист ута карантину рослин

 «Пам’ятати своїх героїв дуже важливо, адже герої – це ті найкращі, яких ми втрачаємо. Їх не бракує в нашій історії, а крутянці в цьому пантеоні посідають особливе місце – вони одні з перших віддали свої життя за новопроголошену Українську державу.»

29 січня на календарі України – це не просто дата. Саме цього дня, у 1918 році на залізничній станції Крути в Чернігівській області близько 300 студентів вступили в бій з шеститисячною армією більшовиків під командуванням Михайла Муравйова. У нерівній битві багато студентів були вбиті. Вони зазнали поразки, але їх героїчний вчинок став прикладом мужності для багатьох українців. І саме їх жертву та їх героїзм прийнято вшановувати у річницю від тієї страшної битви.

Короткою історичною довідкою про події битви під Крутами розпочалася відео-зустріч доцента кафедри інтегрованого захисту рослин і куратора Тетяни Чернеги з студентами її групи, 4 курсом спеціальності «Захист та карантин рослин». У своєму зверненні до хлопців і дівчат, Тетяна Олександрівна зауважила, що для виявлення сильного духу, мужності та героїзму не важливий вік чи статус, а ще наголосила на тому, що дуже важливо пам’ятати минуле, вчитися й робити висновки. Також, підтримуючи таку тему онлайн-зібрання студенти разом зі своїм куратором обговорили думки й враження від українського фільму «Крути 1918».


Крути – наша гордість і слава,
Там соколи юні у вічність пішли.
На клич молодої держави,
Піднялися вірні сини.

Грудьми у нерівному бої,
Спинили червону орду,
З честю впали герої,
За Україну свою.

На жертовню поклали,
Свої молодії життя.
Приклад відваги подали,
Слава героїв жива!

-     Михайло Зельман (Лісовий) 

-      

Окрім того, Чернега Т.О. нагадала 4 курсу про початок нового, останнього для них, семестру. Це півріччя ознаменується не лише новими дисциплінами, плідною роботою у дистанційному і очному режимами, але й активним написанням дипломних робіт й їх наступним захистом. І всі ці процеси потребують не лише уваги, але й участі, застосування усіх набутих знань за роки навчання.

 

Марина Курч, студентка 4 курс,

Тетяна Чернега, куратор групи

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook