День Соборності України очима студентів-міжнародників

22 січня 2021 року

22 січня для України та кожного українця не просто число у календарі. Саме цього дня, 102 роки тому, було об'єднано дві віками відокремлені частини України, в одну велику країну.

Традиція відзначення цього дня почалася із карпатського міста Хуст у 1939 році, а вже ланцюги-єдності з'явилися на початку ХХІ століття. Саме на мосту Патона у Києві люди створювали живі ланцюги, котрі символізують єднання двох частин нашої держави, двох берегів Дніпра.
 
 
Незважаючи на карантинні обмеження, бажання підтримати цю історичну традицію не покидало мене. Хотілося долучитися до сотень українців і відчути себе частиною єдиного цілого. Саме такі миттєвості наповнюють тебе піднесеними почуттями та дають відчуття причетності до великої української родини, нерозривності зв’язку із попередніми поколіннями. Саме у такі дні, коли всю країну єднає прагнення взятися за руки і символічно показати, що ми єдиний і неподільний народ, одна нація, – серце сповнюється гордістю. Тому сьогодні, 22 січня 2021 року, на мосту Патона ми взяли участь у святковому заході, присвяченому традиції, якій понад сто років.
 
Було надзвичайно приємно бачити на обличчях людей, що йшли назустріч, посмішки. Чути вітання водіїв автомобілів, які за допомогою гучних сигналів своїх авто підтримували нас. Навіть холодна погода відступила цього дня, давши нам можливість із величезним задоволенням нести символ української єдності, споглядаючи безкраї простори величного Дніпра.
 
 
Хочемо висловити щиру подяка за сприяння взяти участь у такій події Миколі Петровичу Литвину, з яким було дуже приємно поспілкуватися!
 
На жаль, через карантинні обмеження, щоб не наражати себе і оточуючих на небезпеку, в цьому році ми не змогли побудувати живий ланцюг з людей через усю Україну, проте зробили це онлайн. Що аж ніяк не вплинуло на відчуття урочистості моменту.
 
Тож, щиро вітаємо з Днем Соборності України кожного громадянина нашої держави та бажаємо мирного неба у мирній єдиній соборній Україні!!!
 
Анна Грищук,
студентка спеціальності «Міжнародні відносини»,
гуманітарно-педагогічного факультету
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook