Вивчаємо європейську соціальну політику в рамках проєкту від Erasmus plus

23 січня 2021 року
     Для викладачів кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту новий 2021 р. розпочався дуже жваво й плідно. Так, доктором економічних наук, доцентом кафедри Дєліні Мариною Миколаївною 12-14 січня був проведений семінар з дисицпліни «Європейська соціальна політика» в рамках реалізації проєкту Jean Monnet Chair «Social and Cultural Aspects of EU Studies» (SCAES) (більше інформації за посиланням: http://scaes.info).

     Метою семінару стало поширення знань та практик Європейськго Союзу в різних аспектах соціальної сфери. Протягом трьох днів разом з учасниками (більше 80 осіб) з різних університетів України було розглянуто правові засади соціальної політики ЄС, соціальну структуру суспільства, соціальні моделі Європи.

     Особливу увагу було приділено демографічним та міграційним тенденціям, а також ситуації на ринку праці ЄС через важливість цього питання й для України, адже ми залучені у цей процес. Задля повного та ґрунтовного вивчення теми семінару було визначено якість життя населення Європи та зазначено приклади державного регулювання соціальної відповідальності бізнесу.

 

 

     Серед викладачів кафедри учасниками семінару стали Дергач Анна Вадимівна, яка поділилась своєю експертною думкою щодо наслідків міграційних процесів в ЄС як для європейського регіону, так і для України, Суханова Алла Валеріївна, Биховченко Валентина Петрівна, Власенко Тетяна Олексїівна та ін.

 

 

  

  

     Підчас проведення семінару з аудиторією постійно підтримувався зв'язок щодо висновків та вражень від отриманої інформації. Протягом дискусій та обговорень намагались визначити позитивний та негативний досвід для України, можливі наслідки та можливості, політики, які нам варто досліджувати для пристосування цінностей ЄС до нашого сьогодення.

     Велика подяка лектору курсу та всім учасникам за цікаву та корисну інформацію.

 


Марина Дєліні, Алла Суханова 
доценти кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook