Аспірант факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Денис Черевашко про свій шлях до подолання марафону 42 км 195 м

4 січня 2021 року

 

Біг - більше ніж просто хобі. Такою фразою аспірант факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Черевашко Денис охарактеризував своє захоплення.

   Свої перші кроки у любительський біг були зроблені близько півтора року назад. Починалося все з легких пробіжок на стадіоні НУБіП - це було зручно, виходячи з того, що знаходиться він у студентському містечку. Головною ціллю, як і у багатьох починаючих бігунів, було привести себе у більш спортивну форму. Але в цей же час почала зароджуватись думка, що хочеться бути не тільки красивим а же й більш функціональним, витривалим та здоровим. 
  Мабуть, дух суперництва швидко підхопив мене на фоні мого стрімкого прогресу та я почав занурюватись у бігову культуру України, зрозумів що це як велика позитивна сім’я, де тобі завжди підкажуть та допоможуть. 
  На магістратурі мене навчили, що робити щось бездумно, без орієнтиру та плану - це шлях в нікуди. Тому одразу були поставлені вимірні цілі, план підготовки та проведена реєстрація на перші офіційні любительські забіги, які були успішно подолані (Under Armour Half Marathon 21.0975 km за 1:48:34 та Zaporizhstal Half Marathon - 21.0975 km за 1:44:55).

   Не підкореною залишалась тільки повна дистанція марафону 42 км 195 м. У час всесвітньої пандемії, в момент коли бігунам України і не тільки потрібна була підтримка один одного, тільки 11th WIZZ AIR KYIV CITY MARATHON 2020 ONLINE зміг відбутися 31 жовтня — 1 листопада. 
  Забіг зібрав на стартах близько 4300 учасників з 43 країн світу. Завдяки онлайн-формату вперше в історії Київський марафон долали одночасно на шести континентах. На подолання дистанції бігуни мали два дні. У цей час на Трухановому острові в Києві працювала стартова фан-зона, відкуди київські бігуни за бажанням могли почати забіг, як у докарантинні часи. 

  У стартовій зоні увагу приділяли карантинним заходам. А під час дистанції на електросамокатах патрулювали медики для надання першої допомоги.

   Подолавши кілометри асфальту та витративши десятки, а може й сотні годин часу цій справі, з впевненістю можу говорити, що бігом можна і треба займатись як для досягнення своїх спортивних цілей, чи то перемоги на забігах або відчуття, що ти перший серед друзів. Так і можливість ставати кращим, рівняючись на себе вчорашнього або ж бігати для настрою, кращого фізичного стану чи заради якісного, щирого бігового ком’юніті. 
  Біг може стати для Вас кращим антидепресантом і навіть вивести з депресії, як це він зробив зі мною. Але ставати кращим чи ні, це тільки Ваш вибір. Хочеться закінчити словами які використовують у нашій тусовці «Всім-біг!» 

 

Євген Сухенко,
магістр 1-го року навчання ОНП "Нутриціологія"
факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook