Привітання з Новим 2021 роком від колективу та студенства факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

31 грудня 2020 року
Новорічне диво

     Коли приходить зима, випадає перший сніг та наступають морози, ми неодмінно починаємо чекати та готуватися до Новорічних та Різдвяних свят: заздалегідь готуємо подарунки, продумуємо, як і з ким будемо святкувати. Адже не обов’язково бути дитиною, щоб вірити у новорічну магію та казку.

    Згідно з китайським календарем символом 2021 року є спокійний та розмірений Білий Металевий Бик. Він характеризується "сталевими нервами" і залізним характером, силою волі, стриманістю, серйозністю, надійністю, працелюбністю, консерватизмом, а також нетерплячістю та впертістю. Астрологи стверджують, що 2021 рік має стати роком великих вчинків і подій. До того ж, згідно із слов’янськими легендами, Бик-Тур є уособленням родючості, мужності і сили.

Як їх святкують на факультеті, та які традиції є у кожного українця?

Новий рік – це єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах. За тижні до початку Нового Року нас охоплює радісне очікування прекрасних сюрпризів, готуються подарунки, прикрашаються ялинки. Не винятком є викладачі та студенти нашого факультету. Вони із радістю діляться фото з красунями-ялинками, які прикрасили разом із сім’єю.

Наші предки вважали Новорічні свята чарівним часом, коли пробуджувалася й ставала небезпечною різноманітна нечиста сила. Вони вірили, що на цих святах присутні душі померлих родичів, яких також боялися і намагалися умилостивити. Побутувало уявлення про те, що у новорічну ніч відкривається небо, і в Бога можна попросити все, що завгодно.
Проте новорічні символи з’явились в Україні відносно недавно. До XIIстоліття Новий рік, його ще називали Новоліттям, українці святкували 1 березня або 14 березня за новим календарем. А на початку XVIIIстоліття Новий рік перенесли на 14 січня.

 

Характерною рисою новорічного святкування в Україні було і є щедрування – обхід хат із побажаннями щастя та здоров’я членам сім’ї і розвитку господарства. Цей обряд супроводжується щедрівками у віршах чи піснях. Господарі радісно зустрічають посівальників та пригощають їх. На жаль, ця велика традиція поступово зникає, проте в багатьох селах України дітлахи ще з радістю ходять щедрувати.


    Напередодні світлого Різдва наступає Святий Вечір, який збирає за столом близьких та далеких родичів. У цей час закінчується піст, тому вже можна було готувати різноманітні м'ясні страви, однак споживати їх можна лише після півночі або аж наступного дня. З настанням Свят-вечора на столі повинно стояти 12 пісних страв, 12 - це священна цифра, символ повноти Божого царства, а обов'язковою стравою є кутя. На Різдво Христове люди йдуть на святкове богослужіння до церкви. Свято світлого народження Ісуса Христа зустрічають колядками. Колядники ходять по домівках із Віфлеємською зіркою та співають пісні. Люди чудово проводять свято, відтворюючи давні традицій, наповнюючи дійства актуальним наповненням.

             Надходить світла і радісна пора Новорічних і Різдвяних свят. Це з дитинства улюблені для кожного з нас дні, наповнені світлом любові та сподіваннями на краще. У минулому році завдяки злагодженій роботі всіх причетних до навчального процесу ми разом досягнули вагомих результатів на його подальший розвиток. Ми гідно витримали випробування, які дав нам цей рік і намітили багато нових планів. Унікальний навчально-науковий досвід дає кожному з нас впевненість у майбутньому та чітко визначені орієнтири на подальший розвиток, майбутнє, та на 2021 рік.

 

Від факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК вітаємо всіх працівників університету, факультету, та студентство  з Новим роком та Різдвом!
Бажаємо успіхів у новому році, нехай він приносить задоволення. Давайте візьмемо у 2021 тільки хороше, а всі проблеми що були у 2020 нехай залишаються з ним. Щоб в Новому році кожного з нас супроводжували натхнення, наполегливість, щастя та удача!
Бадьорого Вам настрою і перспективних починань!
 

Інна Грібова,

студентка 1 року магістратури

 кафедри стандартизації та

сертифікації сільськогосподарської продукції

 

Владислав Чечітко,

студент 1 року магістратури

 кафедри стандартизації та

сертифікації сільськогосподарської продукції

 

Тетяна Розбицька,

асистент кафедри стандартизації та

сертифікації сільськогосподарської продукції

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook