СТУДЕНТИ 2 КУРСУ ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ СКЛАЛИ ІСПИТ З ДИСЦИПЛІНИ «ПАТОФІЗІОЛОГІЯ ТВАРИН»

24 грудня 2020, 9:05

21 і 23 грудня 2020 року згідно графіка екзаменів, який затверджений начальником навчальної частини НУБіП України, студенти 3 курсу 9 і 10 групи скороченого терміну навчання факультету ветеринарної медицини склали іспит з дисципліни «Патофізіологія тварин».
Основна мета дисципліни - пізнання основних закономірностей виникнення, розвитку та завершення патологічних явищ в організмі тварин. Отримані знання з дисципліни дають змогу лікарю ветеринарної медицини зрозуміти механізми перебігу тих чи інших патологічних процесів в організмі тварин.
Не зважаючи на те, що перший семестр 2020/2021 навчального року був тяжким у зв’язку з епідемією коронавірусу і студенти тільки чотири тижні навчалися очно, після чого перейшли на дистанційну форму навчання, все таки, навчальна програма дисципліни виконана у повному обсязі. Завдяки тому, що деканатом факультету ветеринарної медицини був складений компактний (ущільнюючий) розклад занять на період очного навчання, більшість лабораторних занять студенти виконали з використанням лабораторних тварин і лабораторного обладнання. Протягом семестру допомогу у дистанційному навчанні студентам надавали науково-педагогічні працівники кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка академік Анатолій Мазуркевич, доценти Василь Данілов та Юрій Харкевич, старший викладач Тарас Савчук та асистент Роман Бокотько, які постійно контактували із студентами, надаючи консультацію з необхідних питань, використовуючи електронний навчальний курс (ЕНК) дисципліни «Патофізіологія тварин», який розміщений на платформі Elearn (https://elearn.nubip.edu.ua/login/index.php).

Студенти частково змогли самостійно опрацювати матеріал і отримати необхідні знання, які їм знадобляться в майбутньому, щоб стати висококваліфікованими спеціалістами. Робота також проводилась у формі відео-конференції з використанням платформи ZOOM.
Екзамен був проведений в два етапи. На першому етапі кожному студенту на електрону скриньку було надіслано екзаменаційний білет, після чого кожен студент опрацьовував і відправляв на електрону скриньку викладача фотографію рукопису відповідей на отримані питання. Другий етап складав співбесіду з використанням платформи ZOOM згідно графіку з ідентифікацією студента та перевірки знань.


Академічна успішність студентів в цілому по курсу становить 80 %. Це студенти, які опанували викладені лекції, виконали завдання з лабораторних і самостійних робіт та успішно склали модулі. Інші 20 % студентів були недопущені до складання екзамену у зв’язку з невиконанням навчального плану.
З аналізу успішності студентів 2 курсу скороченого терміну навчання екзамен з дисципліни «Патофізіологія тварин» на відмінно склали 12 студентів (24 %), добре – 17 (34 %), задовільно – 10 (20 %).
Вітаємо студентів з успішної здачею екзамену, наступаючим 2021 Новим роком і Різдвом Христовим. Всім бажаємо здоров’я і благополуччя. Будьте здорові!

Старший викладач кафедри хірургії і
патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка
Тарас Савчук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook