Підвищення якості підготовки магістрів, профорієнтаційна робота, моніторинг стану здоров’я співробітників – ці та інші питання в центрі уваги чергового засідання деканату

16 грудня 2020, 21:50
    14 грудня 2020 року відбулось щотижневе засідання деканату механіко-технологічного факультету.
Декан факультету Вячеслав Братішко розпочав засідання з аналізу результатів захисту магістерських робіт, який відбувався з 8 по 10 грудня. Відмітивши професійну та злагоджену роботу членів екзаменаційних комісій та в цілому успішне завершення захисту, декан звернув увагу присутніх на ряд виявлених недоліків.

   Деякі з студентів недостатньо відповідально підійшли до самої процедури захисту. Ректор університету, який відвідав засідання ЕК 10 грудня, ознайомився з роботами, що були представлені магістрами на захист, та висловив ряд зауважень. Окремі роботи містять занадто велику технологічну складову без акцентування на інженерних аспектах. У списку використаної літератури спостерігається значна кількість застарілих джерел. Трапляються скановані таблиці та формули. Приведені методики не підкріплюються відповідними розрахунками.
   З виявлених недоліків можна зробити висновок, що процедурі проведення попереднього захисту на кафедрах не приділена належна увага. Кафедри мають посилити підготовку дипломників до захисту. Необхідно також оновити тематику магістерських та бакалаврських робіт. На найближчому засіданні навчально-методичної комісії факультету будуть розглянуті існуючі вимоги до виконання магістерських та бакалаврських робіт у відповідності до стандартів вищої освіти.


   Продовжуючи засідання Вячеслав Вячеславович вкотре нагадав про необхідність інтенсифікувати роботу по залученню слухачів на підготовчі курси. Крім того необхідно розмістити наочну агітацію щодо вступу в НУБіП в школах та коледжах, організувати роботу з регіональними сайтами та в групах на Facebook.

   Заступник декана Ігор Сівак акцентував увагу присутніх на початку екзаменаційної сесії. Необхідно контролювати присутність студентів на іспитах. Ігор Миколайович наголосив, що нестатутні відносини між викладачами та студентами мають бути повністю виключені.

   Заступник декана Віктор Ребенко нагадав присутнім про моніторинг стану здоров’я працівників. Віктор Іванович звернувся до завідувачів з проханням щоденно інформувати про стан здоров’я співробітників. Отримана інформація передаються до оперативного штабу університету.
На засіданні були розглянуті також інші поточні питання щодо організації роботи факультету.

 

Світлана Потапова, відповідальна за інформаційне наповнення веб-сторінки факультету
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook