Відбувся захист випускних робіт магістрами спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» за спрямуванням «Незаразна патологія»

18 грудня 2020 року
     Факультет ветеринарної медицини щиро вітає випускників спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» із успішним захистом магістерських робіт та здобуттям освітнього ступеня «Магістр».

    Студентами успішно пройдено останній, самий складний етап півторарічного навчання на факультеті, під час якого підведено підсумки їх навчальної роботи.

     Впродовж 7-10 грудня 2020 року відбувся захист магістерських робіт в комісії за спрямуванням «Незаразна патологія», яка була створена наказом ректора № 741 від 6.10.2020 року. До складу комісії увійшли: Микола Малюк, завідувач кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка, доктор ветеринарних наук – голова комісії та члени комісії – Олександр Вальчук, завідувач кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, доцент, кандидат ветеринарних наук; Наталія Грушанська, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики, доктор ветеринарних наук; Віктор Дорощук, доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка, кандидат ветеринарних наук. Технічним секретарем ЕК було призначено лікаря ветеринарної медицини кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Альону Близнюк. У своїй роботі Екзаменаційна комісія керувались Рекомендаціями про порядок, створення, організацію і роботу Державної екзаменаційної комісії № 83-5/1259 від 29.12.1993 р. Міністерства освіти і науки України і Положенням про організацію роботи екзаменаційних комісій у НУБіП України (20.02.2015 р.).

     Аналіз результатів захисту магістерських робіт свідчить про достатню професійну підготовку, яку отримали студенти впродовж терміну навчання. Роботи виконані на актуальні теми, написані і оформлені згідно вимог до магістерських робіт. У захисті узяло участь 60 магістрів денної форми навчання, які успішно пройшли попередні захисти на кафедрах, пройшли успішну перевірку робіт на плагіат та отримали позитивні відгуки керівників робіт та рецензентів. У зв'язку з епідемічною ситуацією в країні та карантинними обмеженнями, заслуховування доповідей під час захисту магістерських робіт проведено з використанням електронної платформи Cisco Webex Meetings.

     Студентами були представлені результати наполегливої праці впродовж усього періоду навчання під пильним керівництвом досвідчених науковців. Під час доповідей студенти висвітлили актуальні проблеми ветеринарної медицини, зокрема те, що стосується питань незаразної патології, новітніх підходів та методів діагностики, диференційної діагностики незаразних хвороб, питань розробки, апробації та впровадження сучасних методів та способів лікування хвороб тварин різних видів.

     Екзаменаційна комісія відмітила магістерські роботи Злобіної Інги Андріївни, Ігумнової Олександри Євгенівни, Черепніної Анастасії Дмитрівни, Слинька Андрія Володимировича, Шабатенка Павла Олександровича, Пластун Вікторію Олегівну та рекомендувала їх до вступу в аспірантуру для здобуття наукового ступеня доктора філософії.

     Таким чином, проведена Державна атестація випускників магістратури денної форми навчання показала, що висока науково-педагогічна кваліфікація професорсько-викладацького складу факультету ветеринарної медицини, належне навчально-методичне забезпечення, відповідна матеріально-технічна база сприяли тому, що за період навчання магістранти здобули достатні знання за обраними магістерськими програмами і готові до виконання завдань з ветеринарного забезпечення тваринництва України на належному рівні.
     Отже, шановні випускники 2020 р., будьте креативними особистостями, реалізуйте свої знання на практиці, будьте патріотами нашого рідного краю і університету, а ми будемо пишатися Вами! У добру путь! Творіть добро!

Микола Малюк

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook