Кафедра фінансів взяла участь у Всеукраїнському онлайн-форумі «Викладачі 4.0: ефективні підходи для дистанційної освіти»

18 грудня 2020 року

  

       16 грудня 2020 р. викладачі кафедри фінансів приєдналися до Всеукраїнського онлайн-форумі «Викладачі 4.0: ефективні підходи для дистанційної освіти», що передбачає серію вебінарів для викладачів закладів вищої освіти.

Організаторами заходу є експертна організація Центр «Розвиток КСВ», Servier Ukraine, UGEN, CSR Ukraine за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти України. Даний захід проходить в рамках Пакту заради молоді-2025 і нараховує на разі біля 1500 учасників.

В межах форуму відбулася дискусія із представниками держави, бізнесу та закладів освіти про виклики у роботі викладачів в умовах карантину та дистанційного навчання, обговорення сучасних підходів до вирішення викликів та презентації практичних відео-лекцій від експертів.

Генеральний директор фармацевтичної компанії Servier Ukraine Фредерик Фуйю, зазначив: «Дистанційна освіта є новим викликом для вас викладачів, роль викладача є на сьогодні визначальною і робить вас наставниками, які повинні координувати пізнавальний процес, постійно вдосконалювати курси, які ви викладаєте, підвищувати творчу діяльність та навички відповідно до інноваційного процесу та сучасних вимог. Ось, чому для нас, як соціально-відповідальної компанії, є дуже важливо підтримати вас і зробити свій внесок у безперервність освіти у цей складний час».

Про тактичні і стратегічні заходи щодо навчального дистанційного процесу, які відбуваються на рівні держави розповіли спікери: заступниця міністра молоді і спорту України Марина Попатенко, Олег Шаров, генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України.

    

Керівник відділу персоналу Servier Ukraine Ольга Шилова, розповіла про співпрацю із студентами вишів, про кар’єру і компетенції якими має бути наділений майбутній спеціаліст. А також про використання різноманітних методів використання, а саме хакатонів, «дизайн мислення» в навчальному процесі. «Особистість викладача, його професіоналізм, цікавий стиль викладання, постійна робота над собою – це сприяє мотивації здобувачів освіти»- зазначила спікер.

Про виклики дистанційної освіти в умовах карантину розповіли представники вищих навчальних закладів: Андрій Гожик   директор науково-методичного Центру організації навчального процесу КНУ ім. Тараса Шевченка, Альона Гребеннікова викладач НУБіП України.

  

Практичні поради та відео від експертів щодо мотивації студентів, та як знайти власну мотивацію, як впливає на молодь покоління Z особистість викладача. Зокрема Наталя Романенко, експертка з розвитку особистості засновниця з міжнародної спільноти HR-Land. Поведінкові моделі, застосування методу DISC (врахування типу особистості) для успішного спілкування із студентами проаналізувала Алла Кошевець керівник відділу навчання та розвитку персоналу Servier Ukraine. Практикою для підтримки ментального здоров’я для викладачів і студентів поділилась Вікторія Шум сертифікована інструкторка практик уважності і усвідомленості.

   

Під час форуму викладачі та відомі спікери обговорили сучасні виклики для викладачів в умовах карантину, які  надали практичні поради  викладачам щодо покращення навичок для ефективної роботи зі студентами. Серед навичок, які розглянуто на заході: навички фасилітації; ефективна взаємодія та комунікація; тайм-менеджмент; емоційна стійкість та усвідомленість.

 

   

Професійні поради фахівців є актуальними і корисними, оскільки завантаженість роботи викладачів під час дистанційного навчання зросла в рази. Практична спрямованість з управління часом, тайм-менеджмент допоможе у плануванні та ефективному виконанні  завдань. Влучними були поради щодо ментального здоров’я особливо в цей складний час. Внутрішній спокій і налаштування на позитив - цього часто нам викладачам не вистачає в умовах навчання на карантині, а саме усвідомлення, самомотивація і гнучкий тайм-менеджмент покращать ефективність роботи викладача і студента.

 

Надія Мрачковська,

доцент кафедри фінансів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook