На шляху до комерціалізації наукових здобутків

17 грудня 2020 року
     Cпівробітниці факультету ветеринарної медицини на чолі з доцентом Мариною Галат та за участі доцента Олени Семенко і студентки 2 курсу ОС «Магістр» Анни Овчиннікової взяли участь в Міжнародній програмі розвитку інновацій, новаторів, дослідників, підприємців та інноваційних проєктів для стартап-команд Venture Well (Сполучені Штати Америки), яка проводилась для новаторів з України – GIST Innovates Ukraine. Ця участь стала можливою завдячуючи перемозі у конкурсі команд-інноваторів навесні цього року.

     Інструкторами за пів року навчання для відібраних команд-фіналістів стали досвідчені спеціалісти з комерціалізації інноваторських розробок Сполучених Штатів Америки: Хіт Накін, Макс Грін, Ронда Шрейдер, які є як співзасновниками таких інноваторських програм, так і викладачами програм Університету Берклі (Сполучені Штати Америки). Запрошеними ж гостями програми для команд молодих науковців стали досвідчені інвестори зі Сполучених Штатів Америки – Грегорі А. Кемпбелл і Марсія Девуд.

     А насамкінець програми свої здобутки фіналісти презентували на заключному урочистому засіданні, яке відбулось у грудні цього року, де відбулось жваве обговорення напрацювань і перспектив подальшого розвитку команд. На цьому заході були присутні як представники Міністерства освіти і науки України, так і представники Посольства Сполучених Штатів в Україні, а також всесвітньовідомі інвестори і тренери проєкту.

     Команда молодих вчених факультету ветеринарної медицини за їхні наукові ідеї, які вони активно впроваджують у виробництво, отримали схвальні відгуки як від інвесторів так і від інструкторів програми. А за результатами фінальної презентації Марина Галат, Олена Семенко і Анна Овчиннікова стали амбасадорами даної програми в Україні і запрошені для подальшої участі у інших заходах програми.


Наталія Сорока,
професор

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook