Представницький форум теплоенергетиків відбувся

15 грудня 2020 року

З успіхом пройшла в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Міжнародна науково-практична конференція  ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОЇ ТЕПЛОЕНЕРГЕТИКИ,

присвячена 100-річчю професора  Б.Х. Драганова. 

 

 

Пленарне засідання Конференції в онлайн-форматі відкрив проректор НУБіП з навчальної і виховної роботи Сергій Миколайович Кваша.

 

Дуже зворушливим був виступ сина Бориса Харлампійовича  Олександра Драганова із США, який підключився попри велику різницю в часі та поділився з присутніми спогадами про батька.

 

Відрадно, що сам ювіляр теж був присутній на онлайн-засіданні і зміг почути всі теплі слова, що пролунали на його адресу. 

 

 

Із ґрунтовними науковими доповідями виступили провідні вчені ІТТФ НАН України академіки Юрій Федорович Снєжкін та Артем Артемович Халатов.

 

Жвавий інтерес учасників викликала доповідь професора Валерія Степановича Федорейка (Тернопільський національний педагогічний університет), який розповів про практичний досвід виготовлення та впровадження енергоефективного обладнання.

 

Про основні напрямки наукової роботи кафедри теплоенергетики поінформував присутніх завідувач кафедри Валерій Григорович Горобець.

Професори Микола Заблодський та P. Subramanian (Таміл-Наду аграрний університет, Індія) зробили спільну доповідь за результати роботи над спільним українсько-індійським проектом в галузі біоенергетики.

 

 

Зацікавлено слухали присутні доповідь професора Игоря Піоро (університет Онтаріо, Канада), який проаналізував стан та перспективи розвитук світового ринку електроенергетики.

 

 

 

Цікаві факти з питань енергоефективності та освітніх програм у цій галузі в Німеччині виклав у своєму виступі професор Кельнського університету прикладних наук Ігор Шевчук.

 

 

На 3 секції конференції було подано понад 80 доповідей. Серед науково-дослідних установ НАН України найактивнішими були співробітники Інституту технічної теплофізики та Інституту відновлюваної енергетики Авторами багатьох доповідей були викладачі та студенти вітчизняних та закордонних ЗВО: Варшавського університету наук про життя, Ченстоховського технологічного університету, Національного університету «Львівська політехніка», Національного університету КПІ та інших.

 

Важливим моментом є те, що співавторами багатьох доповідей стали молоді науковці – аспіранти та студенти, для яких участь у такому заході – безцінний досвід та поштовх до нових досліджень.

 

Загалом учасники конференції високо оцінили рівень підготовки та проведення конференції та висловили «вдячність за надану можливість плідного спілкування з колегами» - так зокрема зазначив у своєму відгуку зав. лабораторією тепломасообмінних процесів та устаткування ІТТФ НАНУ В.О. Кремньов.

 

І на завершення хочеться процитувати дослівно професора університету Онтаріо (Отава, Канада) Ігоря Піоро:

        «Colleagues!  

         It was great! Thanks! 

         Let's plan for another event!»

Голова організаційного комітету Конференції

зав. кафедри теплоенергетики

Горобець В.Г.

Співголова оргкомітету

доцент кафедри теплоенергетики

Шеліманова О.В.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook