СТУДЕНТСЬКИЙ ПОГЛЯД НА КУЛЬТУРУ ВІД ХАРЧОВИКІВ НУБіП УКРАЇНИ

15 грудня 2020 року
НУБіП України

    Карантин змусив всіх нас не тільки працювати з дому, а й знаходити собі в чотирьох стінах різні способи розваги та дозвілля. На щастя, в епоху інтернету можна відвідувати найбільші музеї світу, не виходячи на вулицю. Тому черговою кураторською годиною напередодні зимової екзаменаційної сесії для студентів-харчовиків 1 курсу 3 групи став «похід» в найкращі музеї світу, бо окрім навчання і домашніх справ потрібно ще й культурно відпочивати. 

 
     У музей Ван Гога в Амстердам потрапила Аліса Сергєєва. «В музеї представлені роботи, з якими можна ознайомитися в деталях та прочитати історію створення; дуже інформативно та пізнавально. У цьому музеї зберігається понад 200 робіт Вінсента Ван Гога, а також роботи його сучасників - Поля Гогена, Жоржа Сера, Клода Моне та інших. Можна відправитися у віртуальний тур по музею, де зібрані шедеври художника з коментарями і пояснювальними відео, а також історії про його життя і творчість. І все це - в яскравому та цікавому дизайні» - так охарактеризувала своє бачення від заходу Аліса.
 
     «На вихідних я мав цікавий досвід… А саме: відвідав онлайн французький музей в Парижі «Louvre». Чесно кажучи я був вражений. Музей ділиться на різні кімнати і кожна з них має свою назву та унікальне оформлення. І радує те, що навіть в такий напружений час життя дає нам змогу відвідувати такі дивовижні місця та насолодитися картинами Леонардо Да Вінчі, доторкнутися до стародавнього Єгипту  в кімнаті цієї епохи, відчути емоції геніальних скульпторів через їх роботи, завмерти при виді величезних мозаїк та печер палеоліту. Раджу всім відвідати цей музей, хоча б в онлайні, поки є така можливість. Гарантую, ви будете вражені та задоволені». Саме такими словами прокоментував своє захоплення від Лувру Демид Матін
 
     «Я теж на годинку подалася в Лувр, бо дуже люблю Францію з її культурною спадщиною. А ще зекономила 17 євро, бо вхід сюди виявився безкоштовним!», - не приховувала своєї радості від захоплюючої екскурсії Діана Худя. Мало того всім порекомендувала скористатися такою нагодою і не відкладати на потім.
 
 
     Тетяна Хоменко обрала для себе музей Ньюфілдс (Indianapolis Museum of Art at Newfields), США. Він пропонує динамічний досвід поєднання мистецтва і природи для гостей будь-якого віку. Культурний кампус площею 152 акра включає художні галереї, пишні сади, історичний будинок, місця для виступів, природний заповідник і парк скульптур. Newfields є домом для Музею мистецтв Індіанаполіса, який знаходиться серед десяти найбільших і десяти найстаріших музеїв загального мистецтва в країні.
«Отримала неймовірні враження від віртуальної подорожі музеєм. Це надзвичайно круто мати таку можливість, не виходячи з дому подорожувати музеями світу абсолютно безкоштовно», – таке коротеньке резюме від студентки, але наскільки воно глибоке і цікаве.
 
 
     Андрій Поліщук теж хоче поділитися своїм враженням від побаченого: «Я вибрав для розширення свого кругозору музей, що знаходиться на континенті Африка, а саме в Сенегалі. Це Doxandem Squad - асоціація міжнародного арт-мистецтва, що займається просуванням мистецтва графіті і культури урбаністики та інших міжнародних художніх форм. З одного боку, сприяє розвитку африканського міського мистецтва, а з іншого – допомагає активізуватися в соціальному житті».
 
 
Тож висновок можна зробити один. Карантин - це не вирок нашим естетичним потребам. Тому, замість того, щоб сумувати через закриття культурних місць, запрошуємо відправитися у віртуальну подорож по музеям світу, як це зробили ми – студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
 
 

Марія Жеплінська,
Доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook