Підводимо підсумки підвищення кваліфікації у 2020 році

9 грудня 2020 року

 

     Освіта дорослих є одним з найважливіших напрямків роботи навчально-наукового інституту непереривної освіти і туризму.
     Оскільки планування держзамовлення і комерційних проектів здійснюється на календарний рік, – пора підвести підсумки і окреслити перспективу.
     2020 рік був непростим в системі підвищення кваліфікації. Проте колективу інституту вдалося організувати вишкіл в онлайн-режимі.
     Станом на сьогоднішній день за рахунок коштів Державного бюджету України пройшли підвищення кваліфікації 1320 фахівців агропромислового виробництва, 1374 науково-педагогічних і педагогічних працівників. Серед них: 678 керівників і спеціалістів Держветслужби України206 фахівців Держгеокадастру153 – із Державного агентства рибного господарства України458 науково-педагогічних працівників з нашого університету, 469педагогічних працівників із навчальних закладів перед вищої фахової освіти, 447 науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти України.
     На кафедрах університету пройшли стажування 149 фахівців аграрної сфери та науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти. Понад 900 тис. гривень надійшло в університетську касу від слухачів комерційних курсів та програм.
 
     Найцікавішими з них були: підвищення кваліфікації з інноваційних технологій бродильних виробництв, навчання в «Конопляному університеті», підвищення кваліфікації педагогічних працівників коледжів Рівненської області, підвищення кваліфікації та здача кваліфікаційних іспитів дорадниками та експертами-дорадниками, вдосконалення фахової майстерності фахівців з вебдизайну тощо. Біля 250 тис. гривень слухачі курсів направили у благодійний фонд університету. Виграно тендер спільно з кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту на розробку навчальних програм для фермерських господарств України. Перший транш на суму 182 тис. грн. вже надійшов до університету. Наступний – очікуємо до кінця місяця.
     З 30 листопада проходять навчання тренери з шахів і керівники шахових гуртків.
     Хочеться широ подякувати керівникам наших факультетів Цвіліховському Миколі ІвановичуГлазуновій Олені Григорівні, Баль-Приліпко Ларисі Вацлавівній, які сприяли налагодженню чіткої роботи на підвищенні кваліфікації. Окремо слід відзначити методистів ННІ неперервної освіти і туризму – Гераймович Оксану Іванівну, Іванцову Ларису Семенівну, Козупицю Наталію Миколаївну, провідного бухгалтера Падалко Наталію Миколаївну, які своєчасно здійснювали супроводів 48 потоків слухачів. Впродовж року вони постійно перебували на робочих місцях і забезпечували безперебійний процес на підвищенні кваліфікації.
     На сьогоднішній день вже сформовано проект державного замовлення на 2021 рік. В інституті 2800 осіб підвищуватимуть кваліфікацію за кошти Державного бюджету України. Крім традиційних курсів, добавились цікаві навчальні програми з ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження,економічного факультету («Бізнес-аналітика»), факультету інформаційних технологій тощо.
     Заявки на підвищення кваліфікації надійшли із п’ятнадцяти коледжів і технікумів, восьми університетів, Держспоживслужби України, Держгеокадастру, Державного агентства рибного господарства, бібліотеки НААН України, дорадчої служби.
     Врахувававши вимоги Закону України «Про професійний розвиток працівників» та «Методичних рекомендацій для професійного розвитку науково-педагогічних працівників», затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 30 жовтня 2020 р. № 1341 для підвищення кваліфікації керівного складу базового закладу університету та його відокремлених підрозділів заплановано з ініціативи проректора з навчальної і виховної роботи Кваші С.М.проведення семінару з підвищення кваліфікації вищезазначених осіб із загальною кількістю до 120 осіб.
     Необхідно відзначити, що у повсякденній діяльності з освіти дорослих в ННІ неперервної освіти і туризму чітко дотримуємось Закону України «Про освіту», Закону України «Про вищу освіту», Закону України «Про фахову передвищу освіту», постанови Кабінету Міністерств України від 21 серпня 2019 року №800 « Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників». Вважаю, що навчальний рік в системі підвищення кваліфікації в інституті завершується успішно.
     В наступному році бажаю керівництву інституту вишукати нові шляхи оптимізації навчального процесу освіти дорослих, здійснити цікаві комерційні проекти, які дадуть змогу в більшому обсязі поповнювати спецфонд університету, підвищувати імідж ННІ непрерервної освіти і туризму НУБіП України серед інститутів післядипломної освіти закладів вищої освіти України.
Кулаєць М.М.,
професор кафедри публічного управління та 
менеджменту інноваційної діяльності

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook