Відбувся захист випускних робіт студентів ОС «Магістр» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза»

9 грудня 2020 року
     Захист випускних робіт ОС «Магістр» за спеціальністю 212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза відбувся згідно наказу ректора № 741 від 6.10.2020 року.

     Відповідно наказу до складу комісії було включено доктора ветеринарних наук, професора Ларису Шевченко (голова), доктора ветеринарних наук, професора Ольгу Якубчак, доктора ветеринарних наук, професора Світлану Ткачук та доктора біологічних наук, професора Миколу Захаренка. Технічним секретарем призначено старшого лаборанта кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька Приступлюк Є.М. Під час роботи екзаменційної комісії в онлайн-режимі був присутній проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.

     У зв'язку з карантинними обмеженнями захист випускних робіт проведено з використанням платформи Cisco Webex Meetings. Процедура захисту магістерських робіт пройшла з дотриманням вимог Положення "Про підготовку і захист магістерської роботи у НУБіП України", а також "Тимчасового порядку дистанційної роботи екзаменаційних комісій у НУБіП України у 2020-2021 н. р. в умовах адаптивного карантину".

     Для студентів була розроблена та запропонована Процедура захисту випусної роботи, яка в умовах дистанційного захисту виявилась корисною і була взята до уваги. Всього до захисту було допущено 18 студентів ОС «Магістр», випускні роботи яких отримали позитивні рецензії та пройшли перевірку на плагіат.

     Необхідно відмітити, що найнижчий відсоток плагіату було відмічено у 28 % випускних робіт студентів, який складав ˂1%, 39% випускних робіт мали співпадіння менше 5 %, у 28 % робіт цей показник не перевищував 10 % і лише в 5 % робіт було встановлено рівень плагіату, який не перевищував 15 %. Такі дані вказують на оригінальність випускних робіт та низьку частку запозиченого тексту. Деякі студенти мають публікації у вигляді матеріалів ІІ Міжнародної науково-практичної конференції "Європейські виміри сталого розвитку", яка відбулася в рамках проєктів програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ Жан Моне.

     Окремі студенти також отримали сертифікати учасників Міжнародної весняної школи "На шляху до гарантування безпечності харчових підходів: підходи у запровадженні та здійсненні Європейського контролю за безпечністю харчових продуктів".
     Серед випускних робіт особливо відзначено роботи Ігнатенко Вікторії та Щербини Вероніки, які були високо оцінено екзаменаційною комісією як інноваційні. Екзаменаційна комісія присвоїла всім випускникам кваліфікацію лікаря ветеринарної медицини з безпеки та якості сільськогосподарських і харчових продуктів.

 

Вітаємо всіх випускників, бажаємо успіхів, наснаги і широкого життєвого шляху у професії!!!

 

Лариса Шевченко 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook